Hírek

2017.05.15. 18:00

Egy élet a káptalanfai betegek szolgálatában: Czukor Jenő 90 éves

Harmincegy évet töltött a községben háziorvosként Czukor Jenő. A volt káptalanfai körzeti orvos 2017. április 30-án ünnepelte kilencvenedik születésnapját.

Tisler Anna

Czukor Jenő körzeti orvosként 1959. január elsejétől 1991. április harmincadikáig, nyugdíjba vonulásáig élt és dolgozott Káptalanfán. Munkája több szempontból is jelentős volt, hisz naponta 24 órás állandó készültségben éltek feleségével, aki orvosírnoka is volt. Ma már elképzelhetetlen az akkori betegellátás, ugyanis időnként lovas kocsival, kerékpárral kellett a beteghez menni.

Czukor Jenő családja körében. Harmincegy évig gyógyított a faluban
Fotó: család

Czukor Jenő nagyon sok örömet, sikert kapott a munkája által. Családok generációit gyógyítva rengeteg tiszteletet, elismerést, és emberi jóságot kapott életének ezen szakaszában. Idős napjait két leánya, négy unokája és egy dédunokája teszi szebbé, akik közül többen választották a gyógyító pályát.

Az évforduló kapcsán családtagjai a káptalanfai önkormányzathoz küldött levélben köszönetüket fejezték ki Káptalanfa, Bodorfa, Gyepükaján és Nemeshany lakosságának a szeretetért. Az idős orvos és családja figyelemmel kísérik a környék eseményeit, ma is nagy szeretettel gondolnak az itt élőkre.

A település önkormányzata eljuttatta jókívánságait egykori háziorvosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!