Hírek

2015.09.09. 08:55

Egészségügyi hűségpénzt kapnak a zirci kórház dolgozói

Zirc – Hűségprogram mottóval újszerű kezdeményezéssel kedvez dolgozóinak a Zirci Erzsébet Kórház - Rendelőintézet vezetése.

Müller Anikó Hanga

Ajánlatot tettek a mintegy százötven, közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott munkavállalójuk részére, melynek lényege, amennyiben munkaviszonyukat egy éven belül nem mondják fel – önhibájukon kívüli okot kivéve – ezt egyszeri bruttó százezer forint célprémiummal értékelik. Sajnálatos módon, az egészségügyi területen egyre nagyobb mértékű az elvándorlás, sokan külföldön vállalnak munkát.

„Megyénkben is valamennyi kórház küzd a problémával, így az utóbbi időben nálunk is felerősödtek a munkaerőmozgások. Bár a végső megoldás csak ágazati szintű intézkedésektől várható, minden intézmény próbálja saját eszközökkel is megoldani a munkaerő megtartását. Számunkra is stratégiai fontossággal bír dolgozóink megtartása intézményünk zavartalan működése, a betegellátás feltételeinek biztosítása érdekében” – mondta el lapunknak Dr. Vermes Tamás főigazgató.

A kórház dolgozói Dr. Vermes Tamás főigazgató ismertetőjét hallgatják a hűségprogramról Fotó: Müller Anikó Hanga

A program meghirdetésével értékelik a dolgozók hűségét, akiket szeretnének hosszútávon is megtartani. A juttatás az idei év szeptember elsején foglalkoztatásban lévőkre, de a december végéig felveendő dolgozókra is vonatkozik. Dr. Szakács István, a mozgásszervi rehabilitációs osztály főorvosa hat éve jár ki Veszprémből a bakonyi kórházba. Örömmel fogadta a bejelentést:„Jóleső érzés volt hallani a főigazgató úr bejelentését a hűségprogramról, úgy vélem, ez hozzájárul a közös munka még eredményesebbé tételéhez. Annál is inkább örvendetes a kezdeményezés, mert ritka az olyan munkahely ma, ahol ilyenre sor kerül” – mondta. Horváth Mária osztályvezető főnővér, aki három évtizede dolgozik a kórházban, kollégái nevében is elmondta, nagyon örültek a célprémiumnak, s továbbra is mindent megtesznek azért, hogy tovább növeljék a mozgásszervi rehabilitációs osztály, s egyben a kórház jó hírét. Dobróka Eleonóra anyaggazdálkodási előadó szerint jól jön mindenkinek ez a fizetés kiegészítés, és jóleső érzés, hogy a hűséget így megbecsülik.

„Kérem, fogadják el az ajánlatomat, írják alá a hűségnyilatkozatot, ne hagyják a zsebemben a pénzt” – fejezte be a főigazgató úr a program ismertetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!