Hírek

2017.05.28. 08:03

Egészségnap a veszprémi Ringató oviban

Mivel a kicsiknek az egészség egy elvont fogalom, ezért inkább megmutatják nekik a táplálkozás, a testmozgás, a pihenés vagy akár a környezetük védelmén keresztül, hogy mit hogyan csináljanak.

Molnár Sándor

Hosszú évek óta megrendezik az egészségnapot a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodában. Egészségprogramja is van az ovinak, melynek során a gyerekek hétköznapjaiba próbálják beilleszteni az egészséges életmódot. Ehhez nem elég egy rendezvény, ez folyamatosan része a nevelésnek – tájékoztat Major Ildikó óvodavezető.

Fotó: Pesthy Márton

Az egészségnap egyik fő momentuma a táplálkozás. Saját konyhájuk van, amire nagyon büszkék, mert úgy, mint a családi otthonnak, fontos része az óvodának is a konyha, amelynek dolgozói különleges ételekkel, mint például a túrófagyi vagy a répatócsni és azok receptjeivel várták a családokat.

Az egészségnap része a véradás is, amelyre évről-évre egyre többen érkeznek. Baráti légkörben az egyik csoportszobában kerül rá sor és a picik megtapasztalhatják, hogy mi történik, ha anya és apa vért ad. Természetesen meg is beszélik a gyerekekkel, hogy miért fontos ez.

Ennek a napnak lelki oldala is van. Az óvoda dolgozói szívesen töltenek együtt egy délelőttöt a szülőkkel és a gyerekekkel. Ilyenkor több idő van a beszélgetésre és jobban betekintést nyerhetnek a felnőttek is az óvodai életbe és megismerhetik a csoporttársak szüleit is.

A tartalmas egészségnapon programok sokasága várta a családokat. A közös tornától, a terápiás kutyás foglalkozáson át a labdás játékokig, táncház, KRESZ pálya, anya és gyermeke torna, fafaragó, valamint egészségi állapot felmérés is szerepelt többek között a kínálatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!