Hírek

2015.11.24. 12:29

Ég a kollégium, hívjátok a tűzoltókat!

Veszprém - Ezt kiáltotta a tapolcai Mayer Bence, aki a harmadik emeleten, az égő szoba mellettiben lakik a Stadion úti fiú kollégiumban.

Kovács Erika

Érdeklődésünkre elmondta, egyszer csak ropogást hallott, de nem gondolt arra, hogy ez tűz lehet. Aztán nemsokára füstöt is érzett, majd kiment a folyosóra, ami már füstben állt. A fiatalember azonnal rohant le a portára, hogy szóljanak a tűzoltóknak, mert ég a kollégium! Bence diáktársaival együtt azt nem tudta, vajon mi gyulladhatott meg az egyik szobában.

Az épületnél többen elmondták, a veszprémi tűzoltók percek múltán nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol a tüzet rövid idő alatt megfékezték, így nem terjedt tovább a szomszédos szobákra, illetve az épületre sem.

Fehér Csaba veszprémi középiskolai kollégiumi intézményvezető nagy megkönnyebbüléssel beszélt nekünk arról, hogy szerencsére a „B" épületben levő szobában a tűz keletkezése idején senki nem tartózkodott.

Bóna Balázs a megyei mentőszolgálat mentésvezetője elmondta, senki nem sérült meg. Csépányi-Barczi Petra megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt közölte, az elsődleges információk alapján a kollégiumi szobában egy szekrényben keletkezett a tűz.

A helyszínen azt láttuk, a tűzoltók az egész épületet szellőztetik.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelem a alábbi tájékoztatást adta az esetről:

Szekrény égett a kollégiumban

Egy középiskolai kollégium harmadik emeleti szobájában keletkezett tűz kedden délután, Veszprémben, a Stadion utcában. A kettes kiemelt riasztási fokozatnak megfelelően, nagy erőkkel – összesen, három gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval és egy magasból mentő szerrel – vonultak a helyszínre a veszprémi tűzoltók. A felderítés során megállapították, hogy a tűz egy hálószoba szekrényében keletkezett, és a lángok a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedtek tovább a helyiség többi részére. A tűzoltók átvizsgálták a kollégium szintjeit, de kiérkezésésük előtt mindenki elhagyta az épületet, nem találtak bent senkit. A lángokat végül egy vízsugárral, rövid időn belül eloltottak, és azonnal megkezdték az épület átszellőztetését. A tűzeset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!