Hírek

2017.05.08. 08:26

Dühöngő férfi tört-zúzott, gyújtogatott Veszprémben

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a többrendbeli garázdasággal, valamint rongálás vétségével gyanúsított 38 éves férfinak, aki 2017 áprilisában egy dohánybolt, továbbá egy szórakozóhely bútorzatát rongálta meg, utcán parkoló gépkocsiban okozott kárt, illetve hulladéktárolót gyújtott fel Veszprémben.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető április 5-én, a kora reggeli órákban, miután ittassága miatt az egyik helyi dohányboltban nem szolgálták ki, az üzlet elé kirakott műanyagszéket összetörte, s annak törött lábával a boltból őt kitessékelő, s onnan éppen távozó férfit megütötte.

A gyanúsított három nappal később az egyik belvárosi szórakozóhely táncparkettjén verekedett, majd távozásakor egy műanyagasztalt olyan erővel vágott a közelben lévő villanyoszlophoz, hogy az darabokra törött.

A férfi öt nap múlva, a már cselekményei miatt megindult nyomozás hatálya alatt, szintén ittas állapotban egy, a lakóhelye előtt az utcán parkoló gépkocsit rongált meg. Az elkövető a jármű visszapillantó tükrét fűrésszel le akarta vágni, az első szélvédő gumiszigetelését felfeszítette, az egyik ablaktörlő kart felhajlította, a motorháztetőt fűrésszel összekarcolta, s ezzel 150.000 forintos kárt okozott. A férfi lakásába visszatérve is fékezhetetlenül viselkedett, ezért édesanyja rendőrt hívott és a mentőszolgálat segítségét kérte. A kiérkező mentősök a gyanúsítottat nem tudták megnyugtatni, a férfi meztelenre vetkőzött, és a társasház bejárati ajtajánál kiabált, ahol viselkedésének a rendőrök vetettek véget.

Április utolsó napjaiban, a késő esti órákban az ittas férfi a Veszprémi Járásbíróság melletti buszmegálló műanyag szemetesét gyújtotta fel, miután saját elhatározásából letett arról, hogy a bíróság ablakát vagy ajtaját törje be.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, és a bűnismétlés veszélyére is figyelemmel a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!