Drágák voltak az ajánlatok, elmarad az uszodafejlesztés Fűzfőn

2017. április 19., 18:21 szerző: Marton Attila
komment
Balatonfűzfő – Egyelőre biztosan nem újítják fel a Balaton Uszodát, mert a beruházást a tervezett költségnél drágábban vállalták volna csak az ajánlattevők, írta az egyik hírportál.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Közbeszerzési Hatóság tájékoztatójából kiderül, a tervezett beruházásban megújult volna a létesítmény fűtő-, szellőző- és vízgépészeti rendszere, felújították volna a lelátót és liftet is beszereltek volna. Az uszoda tulajdonosa, az ajánlatkérő BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft-től érdeklődésünkre közölték, a közbeszerzési eljárás végeredménye nem befolyásolja a világbajnokság programját és helyszíneit. A Balaton Uszodának érvényes működési engedélye van, így az eredeti terveknek megfelelően a nyílt vízi verseny edzéshelyszíneként szolgál a júliusban kezdődő vizes világbajnokságon. Hozzátették, a BMSK jelenleg nem tervezi új közbeszerzési eljárás kiírását.

A három és fél évtizede épült uszodára ráférne a felújítás, hasonló nagyságrendű beruházásra az önkormányzatnak nincs forrása. – Rendkívül csalódottak vagyunk, abban bíztunk, hogy az uszoda a korábbi kormányzati vállalásoknak köszönhetően most végre megújulhat – fogalmazott Marton Béla polgármester. Hozzátette, a döntés azért is hátrányosan érinti a települést, mert a fejlesztési stratégiájukat részben erre alapozták, és turisztikai szempontból és fontos lett volna a városnak a felújított uszoda. A polgármester most abban bízik, több szakszövetséggel összefogva tao-forrásokból több lépcsőben megújulhat a létesítmény.

Marton Attila

2017. április 19., 18:21 szerző: Marton Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...