Hírek

2017.02.16. 19:50

Díjazták a diákokat - kiváló matematikusok

Veszprém - Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Bem József megyei matematikaversenyt, melynek eredményhirdetésén évfolyamonként az első tíz diákot jutalmazták a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában.

Balla Emőke

A népszerű és nagy múltú matematikaversenyre a megye 14 településének 28 iskolájából 756 diák nevezett. A tanulók 2-8. évfolyamon mérték össze tudásukat.

Január elején a körzeti fordulóban oldották meg a fel-adatsorokat a megye hat helyszínén (Ajkán, Herenden, Balatonfüreden, Tapolcán, Várpalotán és Veszprémben). Évfolyamonként a legjobb 30 diák került a január 31-i megyei döntőbe, melyet a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában tartottak. Nem teszt jellegű, hanem inkább munkával "kidolgozós" feladatokat kaptak a diákok, tájékoztatott Horváth Szilárd intézményvezető.

Az első helyezettek népes csoportja. A megye 14 településének 28 iskolájából 756 diák nevezett a népszerű matematikaversenyre
Fotó: Pesthy Márton

A Bem matematikaverseny csütörtöki ünnepélyes eredményhirdetésére évfolyamonként az első tíz helyezett tanulót és felkészítő pedagógusaikat hívták meg.

A másodikos tanulók között első lett Novák Attila (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő tanár: Harmati Csilla), a harmadikosok között Straszewski Márton (Deák iskola, f: Hergovits Judit), a negyedikesek között Csányi Adrienn, Fülöp András és Fülöp Tamás (mindhárman a Deák iskola tanulói, f: Salamon Gyöngyi, Csunyiné László Judit), valamint Szilágyi Barnabás (Padányi Katolikus Gyakorlóiskola, f: Kincsené Tiszinger Rita).

Az ötödik évfolyamon első helyezést ért el Horváth Lili és Mód Péter Tamás (mindketten Deák iskolások, f: Horváth Szilárdné, Nagyné Völgyi Ildikó). A hatodik évfolyamon első helyezett lett Fenyő Zoltán (Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, f: Rábel Zoltánné), a hetedik évfolyamon Tislér Levente (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, f: Nagyné Czaun Marianna és Gyévai Iván). A nyolcadikosok között a matematikaverseny legjobbja Gurin Tünde (Deák iskola, f: Fekete Marianna).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!