Hírek

2017.04.28. 09:37

Az út széléről fújták meg Devecserben a kutyát, de aztán jöttek a rendőrök

Az eltűnése után néhány órával visszakapta a kiskutyáját a gazdája - tájékoztatta lapunkat Lukács Tamás rendőr főtörzszászlós, szolgálatirányító parancsnok.

Penk Tímea

A sértett szerdán délután tett feljelentést a Devecseri Rendőrőrsön: kiszökött az utcára a négyhónapos kutyája, és egy jármű sofőrje magával vitte.

- A járőröknek a térségre kiterjedő adatgyűjtése, illetve a rendszámtöredék vizsgálata során a cselekménnyel összefüggésbe került gépkocsi-tulajdonost felkerestük, de nem találtuk otthon. Visszaérve a városba azonban megpillantottuk a benzinkútnál - számolt be Lukács Tamás. Elmondta, hogy az eredményes felderítésben Vers János rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott csoportparancsnok és Somogyi Bence próbaidős rendőr őrmester vett részt.

- A jármű beazonosítása után a sofőr elismerte tettét, és a kutyát a gazdájának visszaadtuk - ismertette Lukács Tamás. Hozzátette, mivel feljelentést visszavonni nem lehet, az eljárást le kell folytatni. A kutya elvitele nem lopás, hanem - mint a talált tárgyak esetén - jogtalan eltulajdonításról van szó. A cselekmény csekély súlya miatt lehetőség van közvetítői eljárásra, azaz peren kívüli egyezségkötésre a sértett és az elkövető között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!