Hírek

2017.02.28. 19:01

Sorozatbetörő testvérpár tartotta rettegésben a Somló környékét - Összefogással kapták el őket

Devecser - Mezőőrök, polgárőrök és rendőrök sikeres együttműködésének köszönhetően elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték a Somló környékén több betörést elkövető testvérpárt.

Penk Tímea

Németh Gábor somlóvásárhelyi mezőőr lapunknak elmondta, hogy több betörésről szerzett tudomást az utóbbi időben.

- Amikor a hegyen voltam szolgálatban, egy elrejtett láncfűrészt találtam. A helyszínen két fiatalember is felbukkant, de amint megláttak, visszafordultak - számolt be Németh Gábor, aki hazavitte az autóját, és hívta a kollégáját. Ficzay Attila borszörcsöki mezőőr ment a helyszínre.

Ficzay Attila, Németh Gábor, Farkas Balázs Fotó: Devecseri Rendőrőrs

- Rövidesen megjelentek a fiatalemberek, fűrész és fa volt náluk. Felszólítottam őket, hogy álljanak meg. A biciklis elmenekült, de a másikukat sikerült feltartóztatnom. Értesítettem a rendőrséget, akik rövidesen megérkeztek - számolt be Ficzay Attila. A mezőőrök elmondták, hogy két éve látják el feladatukat hivatalos személyként, azaz kényszerítő eszközöket is alkalmazhatnak szükség esetén.

A Devecseri Rendőrőrs nyomozója, Farkas Balázs címzetes rendőr zászlós arról számolt be, hogy a huszonéves fiatalemberek több bűncselekmény elkövetését is elismerték, ezért egyesítették az ügyeket. Ellenük tizenhárom rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás, illetve annak kísérlete miatt indult eljárás. Főleg kisebb értékű szerszámokat, kisgépeket vittek el, pincefeltöréseket, rongálásokat követtek el. A sértettek felkutatása és tanúkénti meghallgatása, valamint a kár értékének a szakértői vizsgálata folyamatban van. Az eljárás idejére a bíróság a gyanúsítottak előzetes letartóztatását rendelte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!