Hírek

2017.06.11. 19:35

Cukorágyú és locsolótömlő - A biztonságos közlekedésre okították a gyerekeket Úrkúton

ÚRKÚT - Polgárőrök és rendőrök szerveztek közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési napot tűzoltókkal - tájékoztatta lapunkat Horváthné Rieger Anita kulturális szervező.

Penk Tímea

Az Ajkai Rendőrkapitányság és az Úrkúti Polgárőr Egyesület rendezvénye kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetőséget biztosított arra, hogy a biztonságos közlekedésre irányítsák a figyelmet.

- A bátrabbak kipróbálhatták egy biztonságiöv-szimulátorral az ütközést, de a részegszemüveg is érdekes élményt nyújtott. A legkisebbeket mini KRESZ-pálya és kirakók, közlekedési játékok, légvár, könyvek, nyomda és rengeteg színező várta, a dolgos kezek munkájáért cseré-be kulcstartó, karkötő, fényvisszaverő matrica járt.

Nagy érdeklődés övezte a tűzoltási bemutatót, a locsolótömlőt is kipróbálhatták a vendégek
Fotó: Horváthné Rieger Anita

A közlekedési és környezetvédelmi totók kitöltését is díjaztuk kisebb ajándékokkal, illetve a cukorágyú is osztatlan sikert aratott - számolt Horváthné Rieger Anita. Ugyancsak nagy érdeklődés övezte a tűzoltási bemutatót, a locsolótömlőt is kipróbálhatták a vendégek.

A kulturális szervező elmondta, hogy a mentőkutyás bemutató elmaradt, mert eltűnt személy felkutatásában vett részt a csapat, de bízik abban, hogy jövőre további programokkal bővül a rendezvény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!