Hírek

2017.09.03. 16:55

Csopaki nyárzáró: főzőverseny, kutyás bemutató és kívánságtutaj

CSOPAK Hagyomány a településen, hogy szeptember első hétvégéjén változatos rendezvényekkel búcsúztatják a nyarat. Idén sem volt ez másképp. A rossz idő ellenére sokan jöttek le a partra.

Szendi Péter

A reggeli eső után az égiek áldásukat adták az idei utolsó strandi rendezvényre. Délelőtt a gasztronómia került előtérbe. Már messziről lehetett érezni a finom illatokat, mely annak a hét csapatnak volt köszönhető, akik beneveztek az idei csülkös ételek versenyére.

Idén a Gyütt-Ment csapat lett a Csülökkirály a csopaki Kovács Zoltán vezetésével. Kérésünkre a fűszereket nem árulta el, de annyit mondott, hogy a malac farkát is beletették a kondérba.

 

A programsorozat látványos taekwondo-bemutatóval folytatódott Gábor Farkas vezetésével, a csopaki Hullámtörők Egyesület jóvoltából. Törtek a cserepek, a faanyagok, a közönség pedig vastapssal honorálta mindezt.

A gyermekek és kísérőik örömére az Aqua&Sonar Code kutyás bemutató hatalmas sikert aratott. Kottek Petra örömmel nyugtázta, hogy a gyerekek ismerkedtek a kutyákkal. Az eső ellenére nem maradt el a parti akadályok leküzdése és a vízimentés-bemutató a Balatonból.

Ambrus Tibor polgármester lapunknak elmondta, hogy a strand továbbra is nyitva áll a vendégek számára, azzal a különbséggel, hogy most már nem szednek belépőt. Reméli, hogy a jó idő visszatér, és még sokan tudják igénybe venni ezt a szolgáltatást. A rendezvényen a Mandulavirág Óvoda munkatársai jóvoltából kívánságtutajokat készítetek a gyerekek felnőttek, melyeket később vízre bocsájtottak. A Nők a Balatonért Egyesület csopaki csoportja pedig gyerekprogramokkal járultak hozzá a sikeres rendezvényhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!