Hírek

2015.05.01. 16:09

Csokor az édesanyáknak

Veszprém - Pár éve még jómagam pakoltam tele a vázákat orgonával meglepetésként az éjszaka leple alatt anyukámnak. Ma már ő nincs többé - meghatódva állok két csemetém előtt anyák napján.

Szám Dorottya

Ahogy a legtöbb családban, nálunk is fontos esemény az anyák napja. Könnyes szemmel emlékszem édesanyámra, a pillanatra, amikor felsikoltott örömében a rengeteg orgona láttán. És akkor is könnyezek, amikor a gyermekeim virágot szorongatva engem köszöntenek.

Keserű-Punk Györgyi virágot kap kisfiától, Keserű Tegétől
Fotó: Penocác Károly

Kevesen tudjuk, hogy az anyák megünneplésének története egészen az ókori Görögországba nyúlik vissza. A különböző országokban más és más napon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján.

Fehér Tamás és Villám Judit negyven éve boldog házasok és ugyanennyi ideje virágboltot üzemeltetnek Veszprémben, a Munkácsy Mihály utcán. – Sajnos ma már egyre kevesebben tartják ezt a szép hagyományt, de igaz ez a többi ünnepre is: ma már kevesebb rendelést kapunk az anyák napja mellett a házassági évfordulók és a névnapok alkalmával. A ballagások viszont továbbra is nagy munka elé állítanak minket – állítják, majd hozzáteszik, hogy ilyenkor kora reggeltől késő estig dolgoznak. Arra a kérdésre, hogy milyen nyitva tartással várják a vevőket, megtudtuk, hogy családi vállalkozásban működnek, így szombaton és vasárnap is egész nap rendelkezésre állnak. Megvárnak mindenkit, akinek az utolsó percben jut csak eszébe az ünnep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!