Hírek

2017.06.25. 16:28

Csalással szerzett milliókat a gyanútlanoktól

SÜMEG Egy 34 éves nő hat évvel ezelőtt elkövetett csalássorozatára tett pontot a bíróság, amikor jogerősen három és fél év szabadságvesztésre ítélte.

Mátételki András

Az ítélet indoklásában az szerepel, hogy a büntetlen előéletű R. Bernadett több embertől is kért kölcsön jelentős összeget, ám azokat csak kis részben adta vissza. Első áldozata egy csehbányai pár volt, akiktől először kétmillió forintot kért azzal, hogy azt két héten belül megadja. Fedezetül gépkocsiját ajánlotta fel. A vádlott egy pályázat elnyerésére hivatkozva úgy kért további 3,5 millió forintot kölcsön, hogy még az előző summát sem adta meg. Sümegen ügyvéd előtt nyilatkozatot írt alá, hogy három hét múlva fizet. Hónapokkal később azt hazudta jótevőinek, hogy nyert pályázaton 15 millió forintot, ezért még adjanak neki hétmilliót. Ezt az összeget is megkapta, de egy fillért sem fizetett vissza. Amikor már nagyon szorult a hurok, bemutatott egy hamis banki igazolást, aminek értelmében hatmillió forint van a számláján. Közben egy füredi nő bizalmába is férkőzött, 2,4 millió forinttal lett gazdagabb. Egy sümegi férfit ki nem utalt pályázati pénzekkel etetett meg, a 400 ezer forint kölcsönből 100 ezret nem adott meg. Az Ajkai Járásbíróság a közhasznú munkát végző, kétgyerekes családanyát csalásokért, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt három és fél év fogházbüntetésre ítélt. A törvényszék jogerősen helyben hagyta a döntést azzal, hogy a vádlottnak börtönben kell letöltenie a szabadságvesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!