Hírek

2017.07.12. 13:33

Hamis házassági ígérettel, gyermekáldással csapott be egy férfit két nő, majd kicsalták a vagyonát

Az Esztergomi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat két nővel szemben, akik egy 60 éves egyedülálló férfitól – érzelmeit kihasználva – kicsalták vagyonát, írja az ügyészség.hu.

Az elkövetők egyike, egy 24 éves nő valós szándék nélkül házassági ajánlatot tett a sértettnek, akinek azt is megígérte, hogy gyereket szül neki.

Továbbá megmutatott a férfinak egy esztergomi ingatlant is, amiben együtt fognak élni, az ingatlan azonban nem volt sem a tulajdonában, sem a birtokában. A sértett bizalmába férkőzött elkövetők többször mentek vásárolni a férfival, ilyenkor a házassági ígéretben bízó sértettel fizettettek. Az elkövetők lakodalmat is rendeztek a sértettnek, amelyre italokat, élelmiszereket, ruhákat vásároltattak vele - írja az ügyészség.hu.

A 43 éves elkövető pedig anélkül, hogy szándékában állt volna a visszafizetés, nagy összegű kölcsönt kért és kapott a sértettől. A férfi a kazincbarcikai otthonából ingóságait Esztergomba szállította, majd gépjárműveit értékesítette, és azok ellenértékét átadta a 24 éves nőnek. Az elkövetők rávették a sértettet arra is, hogy a kazincbarcikai házát adja el, erre azonban már nem került sor.

A két nő a csalással közel két és fél millió kárt okozott a férfinak.

Az ügyészség a vádiratban börtönben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott az elkövetőkkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!