Hírek

2015.07.27. 09:42

Csalás miatt vádemelést javasol a Balatonalmádi Rendőrkapitányság

Egy csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást fejezett be vádemelési javaslattal a Balatonalmádi Rendőrkapitányság.

Egy budapesti férfi szerződésben vállalta egy balatonakarattyai építkezésen több üvegfal, üvegkorlát és üvegajtó kivitelezését. A szerződésben leírtak szerint a vállalkozói díjának 40 százalékát (több mint fél millió forintot) számlával igazoltan a munkálatok megkezdése előtt átvett. A szerződésben foglaltakat azonban nem teljesítette a férfi, a ténylegesen elvégzett munkák nem fedezték az összeget, a határidőt követően pedig már el sem lehetett érni. A vizsgálat során kiderült, hogy a szakembernek a szerződés megkötése idején már nem volt érvényes adószáma, valamint a vállalkozás telephelye és telefonszáma is fiktív volt.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon az 56 éves budapesti L. Imre István ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás lezárult, és az ügyiratot vádemelési javaslattal küldték meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!