Hírek

2017.04.10. 07:58

Megverte a feleségét, kutyaürülékes szobában tartotta az elhanyagolt gyereket

Ősi, Veszprém - Egy alkoholista férfi nem csak a feleségével, a gyerekeivel is durván bánt. A bíróság két büntetőperben ítélte el letöltendő szabadságvesztésre.

Mátételki András

Az Ősiben élő, korábban már büntetett Ny. T. 2012 nyarán létesített élettársi kapcsolatot párjával, akivel közösen nevelték az asszony előző kapcsolatából származó kilenc éves kislányát és öt éves kisfiát. A 30 éves vádlottnak is volt már egy fia, aki nem velük élt. A harmonikusan indult kapcsolatukat megterhelték az állandó anyagi gondjaik, a férfi italozása és féltékenysége, ennek ellenére 2014 derekán összeházasodtak.

A gyerekek előtt rendszeresen trágár szakkal szidalmazták egymást, a férfi többször megverte asszonyát. A gyerekeiket elhanyagolták, akik többnyire az iskolában ettek, ahová hiányos tanszerekkel küldték el őket. Nem mostak rájuk rendszeresen, nem foglalkoztak velük, gyógyszereiket nem váltották ki időben. A lakásukban állandóan áporodott szag, bűz, mocsok uralkodott, mert például a bejáró kutyák ürülékét napokig nem takarították el -  állapította meg többek között a bíróság.

Amikor a családnál megjelent a férfi korábbi élettársa, hogy az apai láthatás után hazavigye a kisfiát, a nőre rázárták az ajtót, majd agresszíven azt követelték tőle, hogy vallja be, más a gyerek apja, s nem Ny. T.

A vádlott is üvöltözött a nővel, majd a falnak nyomta, s  úgy megtépte a haját, hogy az csomókban hullott ki. Közös gyerekük sírva sietett az anya segítségére, de ekkor az apja a kanapéra lökte. Társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettéért és testi sértésért a törvényszék Ny. T.-t két év négy hónap börtönbüntetésre ítélte, Ny. T.-né másfél évi büntetését három évre felfüggesztették.

A férfit azért is elítélték egy másik eljárásban, mert 2014 decemberében két kollégájával érkezett haza, ami a feleségének nem tetszett, ezért heves szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott a párját a nyakánál fogva lerántotta a földre, aki az esés következtében eltörte a bal lábát.

Miután  a bíróság kimondta a válásukat, a férfi felhívta volt párja édesanyját, s mindennek elmondta őt és a lányát, majd fenyegetőzött, hogy megveri őket. Gondatlanságból elkövetett testi sértés és zaklatás bűntette miatt egy év négy hónap szabadságvesztéssel büntették. Mindkét ítéletet a törvényszék helyben hagyta.

Címoldali fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!