Hírek

2016.07.21. 16:34

Családbarát munkahely lett a Pápai Polgármesteri Hivatal

Pápa - Idén a Pápai Polgármesteri Hivatalt is díjazták az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Családbarát munkahely pályázaton.

Polgár Bettina

A díjazott 51 szervezet, intézmény, valamint cég képviselői Budapesten vehették át a rangos elismerést.

Kanozsainé Pék Mária, a Pápai Polgármesteri Hivatal címzetes főjegyzője kifejtette, a pályázat célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a családot és a munkahelyet, megkönnyítse a kettő összeegyeztetését.

Fotó: Vallner Bettina

- A tavalyi évben sajnos sikertelenül pályáztunk a Családbarát munkahely címre, azonban, amikor megláttuk, hogy idén is lesz erre lehetőség, úgy döntöttünk, ismét nyújtunk be pályázatot, hátha ebben az esztendőben nagyobb szerencsével járunk. Nagy örömünkre az előző hét végén tájékoztatást kaptunk, hogy a pályázatunkat kedvezően bírálták el. A díjat a Magyar Állami Operaházban adták át - emelte ki a címzetes főjegyző. Hozzáfűzte, a Pápai Polgármesteri Hivatal egy esztendőn keresztül használhatja majd a Családbarát munkahely címet.

- Nagyon fontosnak tartottuk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a dolgozóink gyermekeinek idén is nyári tábort szervezzünk. A támogatás révén a szülői segítségen túl mi is hozzá tudunk járulni a programok, kirándulások szervezéséhez, illetve olyan technikai eszközök beszerzéséhez, melyek a tábor mindennapjait még színesebbé teszik. Ehhez kötődően arra gondoltuk, egy játszószobát is kialakítunk, amelyet társasjátékokkal, filctollakkal és minden olyan eszközzel felszerelnénk, amivel a gyermekek jobban el tudják tölteni az idejüket. Emellett szeretnénk, ha lenne egy olyan nap, amikor a dolgozóink, a családtagjaik, illetve a nyugdíjas dolgozóink részvételével közös programokat is szervezünk.

- Mindig arra törekedtünk, hogy a lehető legoptimálisabban tudjuk összehangolni a munkát és a családi életet, ha pedig lesz rá lehetőségünk, megpróbálunk a következő évben is pályázni, hiszen ez nagyon kedvező lehetőség a munkahely és a munkavállalók számára - zárta gondolatait a további terveik kapcsán a címzetes főjegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!