Hírek

2015.07.07. 16:48

Csak a Balatonban lehet kibírni - A kánikula vonzza a tóhoz a vendéget

Körkép - Tele vannak a kánikulában a Balaton-parti strandok. Már nincs akkora különbség a hétköznap és a hétvége forgalma között.

Prevics Éva

Egy városnyi ember, csaknem tízezer fürdőző volt hétvégén a két balatonfüredi strandon. Igaz, hétfőn még mindig feleakkora a forgalom, mint vasárnap, de már nincs akkora különbség a hétköznap és a hétvége forgalma között, mint korábban - mondta a Naplónak Ágoston Ferenc, a strandokat fenntartó Probio Zrt. üzemeltetési vezetője. Az Esterházy strand idén a Balaton családbarát strandja lett, a vízparton ugyanis lassan mélyülő homokos partszakasszal és a többi között vízi játszótérrel várják a gyerekeket. A Kisfaludy strand parkolóhelyeit szinte évről évre bővíteni kell. Idén a város a Paksi Atomerőmű üdülője felett lévő telket bérelte ki azért, hogy minden autós találjon helyet. Így most plusz ezer autó fér el.

A csopaki strandon is látszik, hogy július van, a ki-emelkedő forróság pedig csalogatja a fürdőzőket mondta Béndek Edit strandgondnok. Sok már a nyaralóvendég a Balaton-parton, akik egész napokat töltenek a víznél, a kánikulában pedig a dolgozók is megérkeznek munkaidő után. Délután három, négy óra körül van egy újabb élénkülés tette hozzá.

Az alsóörsi strandon is könnyebb ma még hétköznap egy törülközőnyi helyet találni, de a hét eleji forgalomból is látszik már, hogy kánikulával köszöntött be a július mondta Major József strandgondnok. Alsóörsön egyébként egy párakapu alatt is frissülhetnek a strandolók, mely nagyon népszerű szolgáltatása a fürdőhelynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!