Hírek

2017.05.07. 15:50

Az 1934-es Chrysler Airflow győzött Füreden

Kegyes volt az időjárás a Concours d’Elegance szervezőihez és a nagy számban érkező autókedvelőhöz, akik 52 autót láthattak a hétvégén a Tagore sétányon.

Molnár Sándor

Érkeztek nagyon különleges Bugattik, a legöregebb autó egy 1925-ös évjáratú francia Unic volt. Bemutatkozott nyolc Mercedes, nyolc BMW, brit és amerikai sportkocsik és egyéb különlegességek is. Az idén 70 éves Ferrari három autóval képviseltette magát.

Az autós szépségversenyt az 1934-ben gyártott Chrysler Airflow nyerte meg. A győztesről Négyesi Pál autótörténész elmondta, hogy az amerikai Crysler 1934-ben úgy döntött, hogy a közönség ízlését egy áramvonalas formával teszteli. Megvették a magyar származású Járay Pál licencét és ennek alapján elkészítették az Airflow nevű típust. Az amerikai közönség kicsit idegenkedve fogadta az újdonságot. Négy éven át gyártották és pár ezer darab készült a modellből. Európában jelenleg egyetlen darab van belőle, amely most bemutatkozott és szép sikert aratott Balatonfüreden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!