Hírek

2017.06.29. 18:25

Céljuk a segítségnyújtás - Eskütétel a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém megalakulása alkalmából

VESZPRÉM - Emlékfát ültettek a Séd-völgyben, majd huszonegy alapító tag tett esküt a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém megalakulása alkalmából.

Napló információ

A Nemzetközi Rotary Club részeként június 24-én alakult meg a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém. Az alapító ünnepségen a Rotary magyar kormányzója, Pénzes Ilona köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte: ebben az évben a negyedik klubot alapítják, ami példátlan a magyar Rotary életében, soha ennyi klub ilyen rövid időn belül nem alakult még.

Az 54 magyar Rotary klubnak csaknem a fele képviseltette magát a veszprémi ünnepségen.Az egybegyűltek emlékfát ültettek a Séd-völgyben, majd huszonegy alapító tag tett esküt. Az elnökké választott Hartmann Péter hangsúlyozta: támogatni kívánják a Rotary elvei alapján folytatott humanitárius és egyéb projektek megvalósítását.

Kiemelt figyelmet szentelnek a betegség-megelőzés és -kezelés, az anya és gyermek egészsége, az alapoktatás és műveltség, valamint a halmozottan hátrányos gyermekek közösségi fejlesztése témakörökre.

A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület célja a tagok közös, tartós, kölcsönös segítségnyújtása és embertársaik szolgálata, a mindennapi életben a nemzetközi megértés előmozdítása, a jó szándék és a béke ápolása, gazdálkodó és hivatásukat gyakorló személyek által a segítés és a szolgálatkészség eszméjének megvalósítása.

Az egybegyűltek emlékfát ültettek a Séd-völgyben. Balról a második Mészáros Zoltán, jobbra Hartmann Péter
Fotó: RC

Az avatóünnepség alkalmával köszöntötte még az egybegyűlteket Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere, Ovádi Péter, Veszprém közgyűlésének képviselője, Balogh György egykori kormányzó, a RC Balatonfüred-Veszprém tiszteletbeli tagja, Mészáros Zoltán megválasztott kormányzó, aki július elsejével veszi át hivatalát, Gondár György alkormányzó, alapítói megbízott, valamint Szőcs Attila, az avató mosonmagyaróvári klub elnöke.

Az ünnepség zárásaként a veszprémi Bárczi Gusztáv Speciális Általános Iskola Széplelkek színjátszó társulatának Indul a bakterház című előadását tekintették meg a résztvevők.

A megalakulását korábban elhatározó Rotary Club Balatonfüred-Veszprém tagjai eddig sem tétlenkedtek. Az Ecsetre fel a gyermekekért önkéntesei és Mannheim Viktória segítségével április 30-án és május 1-jén a veszprémi Bárczi Gusztáv Általános és Speciális Szakiskola fehér falait keltették életre, vidám mesefigurák falra festésével.

A hosszú hétvégén több turnusban vállalták a Rotary-tagok a segítő munkát, megszervezték az önkéntesek szállás-, étkezési és útiköltségének finanszírozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!