Hírek

2017.02.17. 19:16

Tíz nap alatt a tó körül - Egy régi álmot valósít meg három lány

Balatonalmádi - Három Budapesten élő lány - Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna - úgy döntött, hogy szeretne kicsit lelassulni és egy régi álmot megvalósítani.

Sági Ági

Három napja Balatonföldvárról indultak, hogy tíz nap alatt körbesétálják a Balatont. A három jó barát, aki a napok nagy részét a fővárosban is egy irodában tölti, most naponta 20- 25 kilométert gyalogol.

Azért a Balatont választották, mert mindannyian kötődnek a tóhoz. És azért most, mert a téli Balaton más, csendes a part. Útjukról blogot vezetnek, és a túra Facebook oldalán várják a hozzászólásokat, hogy hova érdemes betérni, mit érdemes megnézni.

- Mi is sok helyet ismerünk, de a többségükön most lakat van, azt kell tudni, hogy mi van ilyenkor is nyitva. Tegnap például valaki egy cukrászdát ajánlott, ami nagyon jó volt. De van, aki azt írja meg, hogy honnan van remek kilátás, vagy, hogy a part mellett mit érdemes megnézni. Nagyon jó hozzászólások jönnek - mondja Anna.

Bányai Krisztián, Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit, Bayer Krisztina, Scherer Anna. Tíz nap alatt körbesétálják a Balatont
Fotó: Sági Ági

A lányok a cuccaikat is cipelik, bár tegnap segítséget kaptak. Dóra szerint azért is haladtak ilyen jól, mert nincs náluk a hátizsák, ugyanis Anna édesanyja autós kísérőként időről időre bevárta a lányokat és forró teával kínálta őket.

- Van valami különös dinamikája annak, hogy hárman vagyunk együtt, van, amikor ketten beszélgetünk, a harmadik mással foglalkozik, de olyan is, amikor együtt nevetgélünk. Igyekszünk minél jobban eltávolodni a forgalomtól, ez Földvárnál még könnyebb volt, ott Akarattyáig a parton tudtunk menni. Bár sok helyen közel kell menni az úthoz, fel sem tűnik a zaj. Biztos az is számít, hogy Pesthez vagyunk szokva, de belülről is lecsendesedtünk, és van, hogy egy órán keresztül senkivel sem találkozunk - mondja el Dóra.

A túrához bárki csatlakozhat, rövidebb-hosszabb időre. Siófoktól a csapattal tart Bayer Krisztina és Lufi kutya. Krisztina Zánkáig tud a lányokkal menni. Ők is Budapesten élnek, hétvégente sokat túráznak a kutyával. Almádiban csatlakozott hozzájuk Bányai Krisztián, aki nagyon jó ötletnek tartja a túrát és kerekesszékével kíséri a társaságot egy darabon.

Tegnap este Füredre ért a csapat, ma Zánka a cél, holnap este Badacsonyban lehet megtalálni a társaságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!