Hírek

2017.04.27. 19:25

Bronztábla is megtestesíti már a szakmai elismerést

VESZPRÉM - A Hangvilla kivitelezéséért odaítélt rangos építőipari díjat jelző és az alkotókat felsoroló táblát avattak a kulturális központ előcsarnokában.

Marton Attila

Bélafi László, a Hangvilla igazgatója felidézte, a létesítmény kulturális középület kategóriában nyerte el az Építőipari Nívódíj Bizottság nívódíját tavaly. A rangos elismerésről tizennyolc építészeti szakértőből álló bírálóbizottság döntött. A nívódíj odaítélésekor az építészeti megfogalmazást, a kivitelezés minőségét és a fenntartható működést is értékelték. Az elmúlt években ebben a kategóriában kapott elismerést a budapesti Művészetek Palotája és a pécsi Kodály Központ is, jegyezte meg Bélafi László.

Bálint Péter, Bélafi László és Somogyi István Fotó: Pesthy Márton

Somogyi István, a fejlesztés generálkivitelezője, a Swietelsky Magyarország Kft. területi igazgatója kiemelte, a volt Séd mozi épületéből valódi közösségi teret hoztak létre. Bálint Péter az Építőipari Nívódíj Bíráló Bizottság elnökhelyettese a kivitelezésben résztvevő három alvállalkozónak adott át oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!