Hírek

2017.08.07. 10:08

Botrány Pápateszéren: ököllel verte, rúgta a mentőt egy ittas férfi

Rendhagyó rádióforgalmazásra figyelhettek fel a Veszprém megyei mentősök a hétvégén. Egy mentőegység kért azonnali rendőri segítséget Pápateszérre, derül ki az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Kovács Erika

„Megtámadtak bennünket! Azonnal rendőri intézkedést kérünk” - szólt a mentőápoló az irányításnak, ez derül ki a bejegyzésből.  Olvasható továbbá az is, hogy a mentőegységet egy ittas sérülthöz riasztották, így az irányítás számára logikus gondolat volt, hogy talán a beteg maga támadt az ellátására érkezőkre. Erről azonban szó sem volt.

A sérült férfi teljesen együttműködő volt, sőt maga is meglepődött, amikor szintén italos hozzátartozója egyelőre tisztázatlan, hogy milyen eszközzel, betörte a mentő ablakát. A támadó azt szerette volna, ha őt is elviszi a mentő a városba, bár sérülése nincs, de azt mondta, „neki is van ott dolga”.

- Bajtársaink az előírásoknak megfelelően elhagyták a biztonságosnak épp nem mondható helyszínt, és pár utcányira várták a rendőrök érkezését. Eközben másik mentő is indult a helyszínre, hisz a szétvert, ablak nélküli mentő most pár napig nem tud részt venni a mentésben. Munkáját egy tartalék mentő veszi át ezekre a napokra, fogalmaz a mentőszolgálat. Az eset kapcsán megkérdeztük a mentőszolgálatot, illetve a rendőrséget, amint válaszolnak, közöljük.

Megerősítette a hírt megkeresésünkre Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán azt mondta, hogy az ügyben a Pápai Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!