Hírek

2017.04.06. 19:15

Botka László támogatást és bizalmat kért az utcafórumon

Ajka, Veszprém - Luxusadót fogunk kivetni azokra, akik egymillió forintnál többet keresnek, és azokra, akinek százmillió forintot meghaladó vagyonuk van - hangsúlyozta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Mátyus Tamás

Utcafórumon szólították meg a választópolgárokat a Magyar Szocialista Párt vezetői Ajkán és Veszprémben. Molnár Gyula pártelnök szerint tízből hat-hét ember változást akar, Botka Lászlóval és a mögötte álló szocialista párttal pedig meg lehet nyerni a jövő évi választásokat. A pártelnök elmondta, hogy a szegények száma négymillióra nőtt, és szerinte szemtelenség konzultációs kérdőíveken keresztül beszélgetni az emberekkel.

Botka László (balról a második), az MSZP miniszterelnök-jelöltje a veszprémi utcafórumon. A kép bal szélén Molnár Gyula pártelnök, a háttérben sárga mellényben a tiltakozó Szabó Bálint Fotó: Balogh Ákos

- 2018 legyen a változás éve! Vannak olyan politikusok, akik csak magukkal foglalkoznak, és olyanok is, akik bizonyították, hogy képesek a közösségért tenni - mutatta be a pártelnök Botka Lászlót. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje ezúttal is örömmel érkezett a városba. Úgy véli, Ajka, Szeged és néhány település megmutatja, hogy nem a Fideszé az ország. - Az a célunk, hogy otthon érezzük magunkat egész Magyarországon. Van remény legyőzni a Fideszt. Tegyünk igazságot: fizessenek a gazdagok! - hangsúlyozta Botka László. Elmondta: a magyar családok nagy része vagyontalan. Szerinte a gazdagoknak nagyobb mértékben hozzá kell járulniuk a közvagyonhoz.

- Hisszük, hogy ember és ember között nem a világnézete, az ideológiája, a pártszimpátiája tesz különbséget, hanem a tisztessége, a becsülete, a munkája és a tehetsége - fogalmazott Botka László.

Az ajkait követő veszpré-mi utcafórumon játékpénzzel megrakott kartondobozzal tiltakozott a Szeviép-károsultakat képviselő Szabó Bálint. A férfit a rendezők távolabb kísérték, később szóváltásba keveredett az MSZP több távozófélben levő politikusával.

Szabó Bálint az utcafórum után a sajtónak elmondta: 433 Szeviép-károsultból képvisel száz kis- és középvállalkozást, "amelyet 2010 előtt szegedi nagyberuházásokon megkárosítottak" - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!