Hírek

2017.06.05. 16:30

Börtönben kötött ki az erőszakos balatonkenesei vállalkozó

BALATONKENESE - Egy építőipari vállalkozó börtönben kötött ki újból, mert erőszakosan viselkedett a megrendelőjével. A törvényszék 27 hónap büntetésre ítélte. Egy debreceni férfi F. Györgyöt bízta meg 2014 tavaszán, hogy a kenesei nyaralóját kívül, belül újítsa fel. A megbízás szóban történt.

Mátételki András

A balatoni hétvégi ház tulajdonosa a felújítás ellenértékét, valamint az anyagköltséget alkalmanként átutalással, illetve készpénzzel egyenlítette ki. A kiadásokat egy füzetben jegyezték fel, ahol végösszegként egymillió forint szerepelt. Ebből a summából 450 ezret F. Györgynek, a vádlott élettársának adott át a megrendelő, a többit pedig készpénzben egyenlítette ki. A debreceni illető a munka vége felé elszámolási vitába keveredett a vádlottal, mivel a kivitelezést nem találta elég szakszerűnek. Komoly összetűzés alakult ki köztük az év július elején, amikor a megrendelő úgy ítélte meg, hogy a munkálatok nem a kellő ütemben haladnak, s ezt számon is kérte a kivitelezőtől.

A balatonkenesei F. György ezen begurult, csúnya szavakkal illette a férfit, akit karjánál és mellkasánál megragadott, s alaposan megrázott úgy, hogy a sértettnek elszakadt ruhája. Ezt követően úgy meglökte, hogy az a készülő másfél méter mély víz-óraaknába esett. Itt még nem volt vége a férfi megpróbáltatásának, F. György lefogta, s tartozás címén 650 ezer forintot követelt tőle. Kijelentette, amennyiben nem fizet, szétveri őt és a házát. Hozzátette: két férfit küld a dolgok elrendezésére...

A törvényszéken zárult az ügy, ahol a 39 éves vádlottat önbíráskodás bűntettének kísérletében és könnyű testi sértés vétségében mondták ki jogerősen bűnösnek, s két év három hónap börtönbüntetésre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!