Hírek

2016.09.27. 13:57

Börtönajándék a gyerekeknek

Veszprém-Közel száznegyvenezer forint adományt és egy mesefigurás képet ajándékozott a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet (VMBVI) vezetése, illetve a fogvatartottak a Cholnoky Ferenc Kórház gyermekosztálya Emberkék Alapítványa javára kedden.

Kovács Erika

Nagy siker mellett vitték színre idén nyáron az intézet fogvatartottjaiból álló Bakony Színjátszó Csoport Tristan Bernard: A tolmács című művét az Agora Művelődési Központban, ahol nem szedtek belépőt, a nézők tetszés szerint adakozhattak.

Fotó: Pesthy Márton

Az ott összegyűjtött összeget, illetve a fogvatartottak által gyűjtött adományt, valamint egy meseképet vittek el kedden a gyermekosztálynak  Németh Éva ezredes, a VMBI parancsnoka, Gyarmati Margit, az intézet büntetés-végrehajtási osztályvezetője, valamint két fogvatartott, Német Attila Norbert, a darab egyik főszereplője, és Kiss Csaba adta át, utóbbi Némó nyomában című rajzfilm egyik vidám jelenetét örökítette meg alkotásán.

Fotó: Pesthy Márton

Németh Éva ezredes külön értékelte, azt, hogy hova kerüljön az adományt, illetve ajándék, a fogvatartottak döntötték el, ők kezdeményezték. Mint mondta az esemény jelentőségét emeli, hogy az intézet falain belül sem veszett ki az emberség, a segíteni és a tenni akarás, ott is érző apák, férjek, gyerekek élnek.

Fotó: Pesthy Márton

– A vidám, mesefigurás képtől pedig remélhetőleg minél több gyermek lesz jókedvű, mondta. Hozzátette, a jóvátételt folytatják, a fogvatartottak többek között Veszprémben végeznek különféle munkálatokat. Szabó Éva, a kórház Csecsemő -, és Gyermekgyógyászati centrumvezető főorvosa, és Gajzer Éva főorvos, az Emberkék Alapítvány kuratóriumi elnöke aláhúzta, az anyagi értéken túl külön nagyra tartják, hogy az adományt és az ajándékot fogvatartottaktól kapták.

Fotó: Pesthy Márton

A pénzből a gyerekek, illetve a szülők körülményeit szépítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!