Borhétvégék Zánkán

2017. július 16., 10:45 szerző: Sági Ági fotós: Sági Ági
komment
A hagyományos felvonulással szombaton elkezdődött a zánkai borhétvégék rendezvénysorozata.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A júliusi hétvégéken színpadi programokkal, kézműves kirakodóvásárral és Nivegy- völgyi pincészetek boraival várják a látogatókat.

Lovasok, a Vonyarcvashegyi Majorett csoport, néptáncosok, a Balatonvin Borlovagrend tagjai, a népdal- és a színjátszó kör képviselői a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar muzsikájára a Faluháztól vonultak a strandbejáratnál felállított rendezvénysátorhoz. Itt a színjátszó kör rövid zenés- táncos produkciót adott elő, majd Filep Miklós polgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

Fotó: Sági Ági

A rendezvényt Varga Zoltán a Balatonfüred- Csopaki Borvidék elnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy az elemi csapások eddig elkerülték térségünket, így nagyon jó évjáratnak nézünk elébe.. A műsor borlovagok avatásával folytatódott. A jelölteknek, György Péternek, Végh Tamásnak és Végh Róbertnek egy- egy borászati eszköz szakszerű bemutatásával kellett bizonyítania rátermettségüket, és más feladatokat is kaptak, hogy megfeleljenek a feltételeknek. Ezek közül a legnehezebb a kupa lehetőleg egy húzásra kiivása volt, úgy, hogy a végén a fejreállított kupából egy csöpp bor sem folyhatott ki. Ezen az estén volt a júniusi borverseny eredményhirdetése is. A versenyen indult száz tételbő tizennyolc arany és egy nagyarany érem született. Ezt a Péringer Családi pince késői szüretelésű félédes Olasz rizlingje kapta.

Az erdményhirdetés után Détár Enikő énekelt, az est a Griff Együttes Utcabáljával ért véget. Az elkövetkező hetekben a strand mellett áll majd öt Nivegy. völgyi pincészet faháza is, melyeknél. igény szerinti nyitvatartással hétköznaponként is 40 féle helyi bort lehet megkóstolni. Péntektől pedig ismét rengeteg programmal és koncerttel várják a látogatókat.

Sági Ági

2017. július 16., 10:45 szerző: Sági Ági fotós: Sági Ági

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...