Hírek

2016.03.24. 10:08

Bombariadó volt az egyik veszprémi gyárban (frissítve)

Bombariadó volt Veszprém egyik Pápai úti gyárában csütörtökön. A bombakeresésre kiképzett rendőrök és kutyák nem találtak robbanószerkezetet.

Kovács Erika

Gaál Csaba megyei rendőrségi szóvivő értesülésünket megerősítette, részleteket nem kívánt közölni.

A Balluff Elektronika Kft. egyik alkalmazottjától telefonon megtudtuk, hogy valóban bombariadó van.

Mindenkit kiküldtek az épületből.

A kft-nél tudomásunk szerint közel 800 ember dolgozik.

(Fotó: Kovács Erika)

Néhány ember nevük mellőzésével elmondta, hazaküldték őket, de a többség nem nyilatkozott. Információink szerint a délutáni műszak elmarad.

A helyszínen nagy erőkkel van jelen a rendőrség, Ipsits Csaba veszprémi rendőrkapitány is megérkezett. Gaál Csaba szóvivő elmondta, csütörtökön reggel 8 óra 50 perckor érkezett hozzájuk a jelzés a bombafenyegetésről, azonnal a helyszínre vonultak.

Az üzemépületeket kiürítették, jelenleg a bombakutatók az egységeket vizsgálják át.



A eset kapcsán közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény miatt indított eljárást a rendőrség. A szóvivő érdeklődésünkre közölte a cselekmény büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés.

- Megdöbbentő az eset, nem tartozik a cég kultúrájához, semmi olyan nem történt, ami erre okot adott volna – vélekedett Ötvös Tamás ügyvezető igazgató. Mint mondta a társaság nyitott, az üzemekből szabad átjárása van a dolgozóknak. A cég Veszprém egyik legpatinásabb vállalata, jól működik, nagyon sajnálatos, ami most történt – szögezte le ügyvezető igazgató. Hozzátette, a mai termeléskiesés jelentős, a délutáni műszakot is lefújták.

Frissítés: 18:55 - Befejeződött a keresés a cégnél, és nem találtak semmit – közölte Gaál Csaba rendőrségi szóvivő. Mint elmondta, bombakeresésre kiképzett rendőrök és kutyák kutatták át az üzemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!