Hírek

2017.02.17. 20:42

Böllérek viadala és kulináris élvezetek

Pápa - A jellegzetes disznótoros ételek mellett különleges ízvariációk is helyet kapnak a IV. Pápai Böjtelő elnevezésű böllérversenyen, melynek február 25-én, szombaton reggeltől a helyi piac ad otthont.

Polgár Bettina

Pethő Zoltán, a nem mindennapi gasztronómiai élvezetekkel kecsegtető program társszervezője elmondta, a hagyományos disznótoros ételek mellett idén nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy teret biztosítsanak a versenyző csapatoknak az egyéni ötleteik kibontakoztatására. Így a rendezvény résztvevői rendkívül széles palettáról válogathatnak majd, a szokványos ízek hívei éppúgy megtalálhatják a kedvükre való falatokat, akárcsak a különleges ínyencségek rajongói.

Az esemény napján reggel kilenc órától hagymás sült vér és sült máj várja a piacra ellátogatókat, majd tíz órától pecsenyét, kolbászt, valamint a csapatok saját ízlésvilágát tükröző ételeket fogyaszthatnak a IV. Pápai Böjtelő vendégei. Egyebek mellett alföldi paprikás kolbász, toros káposzta és velős csülökpörkölt is garantálja majd, hogy senki ne térjen haza korgó gyomorral a kulináris eseményről.

Áldozó Tamás kiemelte, ezzel a rendezvénnyel is szeretnék igazolni, hogy a pápai húsipari hagyományok folytatása fontos önkormányzati érdek   Fotó: Vallner Bettina

- A böllérversenyre a korábbi hagyományokat megőrizve a legnagyobb magyarországi húsipari cégek csapatait hívtuk meg, a szakmai zsűri elnöki posztját pedig az ismert és népszerű mesterszakács, Benke Laci bácsi tölti be, aki a szülei révén ugyancsak rendelkezik böllérgyökerekkel. Az eredményhirdetést várhatóan 13 órakor tartjuk, a versenyzők az elkészülés sorrendjében adják le az ételeket, így a látogatók is folyamatosan meg tudják kóstolni a különféle finomságokat - jegyezte meg Pethő Zoltán a rendezvény helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Megtudtuk, a húsipari versenyzők mellett a városi konyhák csapatai is indulnak a megmérettetésen, és mindkét kategóriában mérvadó lesz, hogy melyik társaság gyűjti be a legtöbb kóstolójegyet. A böllérverseny vendégeit emellett tíz órától egy nem mindennapi program is várja, ugyanis Laci bácsi bemutatja a résztvevőknek, milyen is egy hamisítatlan házi disznóvágás.

Idén is összemérik tudásukat a böllérek a pápai piactéren
Archív fotó: Babos Petra

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte, a város ezzel a rendezvénnyel is azt szeretné igazolni, hogy a pápai húsipari hagyományok, a pápai húsfeldolgozás folytatása fontos önkormányzati érdek. A város vezetője egyúttal hozzáfűzte: bíznak benne, hogy a programot az előző esztendőkhöz hasonlóan idén is nagy érdeklődés övezi majd.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!