Hírek

2017.01.06. 16:44

Boldog, aki másokon segít - Szentmise a börtönben

Ha az ember tud másokért imádkozni, nekik segíteni, a saját élete is boldogabb, tartalmasabb lehet, és így rátalálhat arra az útra, amivel sikert érhet el, így vélekedett Márfi Gyula veszprémi érsek a szentmisén, amit pénteken mutatott be a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kápolnájában a fogvatartottaknak Zsebe Attila börtönlelkésszel és Lendvai-Frikkel Attila egyházi segítővel.

Kovács Erika

- Szívesen jöttem ide, mert remélem, örömet, vigasztalást ad a szentmise, hangsúlyozta az érsek. Úgy mondta, hogy Jézus minden embert üdvözíteni akar, a fogvatartottakat, és a világ más részein élő embereket is.

Márfi Gyula veszprémi érsek (középen), mellette Zsebe Attila börtönlelkész (balról) és Lendvai-Frikkel Attila egyházi segítő

Márfi Gyula kitért arra is, hogy nem elég, ha az ember csak önmagával törődik, magába zárkózik, mert így nem kíséri életét szeretet, nem alakul ki benne együttérzés mások iránt, nem lesznek társai.

Nagy Szabolcs (balról) és Kis Csaba, mögöttük az üvegablak, amit megfestettek a kápolnában

– Törődjünk egymással, viselünk szívünkön a harmadik világ, a nem keresztény emberek gondjait is! – vélekedett. A migráció - mint mondta - nehéz kérdés, az iszlám térhódítása problémát jelenthet, de a menekültek között van sok szegény is.

Kiss Csaba fogvatartott a Jézus születése című olajfestménnyel

Márfi Gyula felidézte a legendás rockegyüttes, a Beatles Máriáról, illetőleg a nehéz sorsú Bangladesről szóló dalát, így utalt arra, mekkora szerepe van a hitnek és az összefogásnak mások megsegítésében.

Imakönyvvel jöttek a szentmisére a fogvatartottak
Fotó: Kovács Erika

A szentmise alkalmából mutatták be több fogvatartott alkotását, Nagy Szabolcs és Kiss Csaba üvegfestményét, illetőleg Kiss Csaba Jézus születése című olajfestményét, melyeket a kápolnában helyeztek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!