Hírek

2016.12.22. 08:20

Boldog gyereksereg fogadta a katonák ajándékait

Várpalota – Akármilyen sorsot is ad az embernek az élete, a jóindulat és a meleg szív az kísérjen el benneteket, és legyen a sajátotok egész életetekben – mondta Buzási István

Molnár Sándor

A Bakony Harckiképző Központ személyi állománya „Tegyük szebbé a rászoruló családok karácsonyát!” elnevezéssel, önkéntes adománygyűjtést kezdeményezett az adventi időszakban. December 16-ig több doboz tartós élelmiszert, játékot és ruhaneműt sikerült összegyűjtenie a katonáknak. Az adományokat a Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonában adták át.

A gyerekek a játékoknak örültek a legjobban Fotó: Pintér László

– Az MH Bakony Harckiképző Központ állománya, szeretettel és együttérzéssel viseltetik azon emberek, családok iránt, akiknek nincs módja hagyományos módon készülni az ünnepekre. Segítsük önöket, hogy az ünnep és az ajándékozás egy kis váratlan örömöt, mosolyt csaljon a szülők és gyermekeik arcára. Hiszen adni jó. Büszkén állok itt Önök előtt, hiszen ez a sok segítség, együttérzés és kedvesség dobozokba zárva, egy összefogás eredményeként jött létre, amit a harckiképző központ katona és közalkalmazott állománya gyűjtött össze – mondta köszöntőjében Vokla János ezredes, a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ központparancsnoka.

A központparancsnok átadja a tartós élelmiszerekkel és édességekkel teli csomagokat Fotó: Pintér László

A családias ünnepségen jelen volt Buzási István, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének elnöke is, aki a jelenlévő gyerekekhez intézte szavait.

–Gondoljátok el, hogy ők nap, mint nap védik a hazánkat, hogy mi biztonságban lehessünk. Emellett a nagyon fontos és nagyon nehéz munkájuk mellett, szántak időt arra, hogy együtt töltsük a karácsonyi ünnepeknek egy szeletét, és számos, nagyon kedves és értékes ajándékkal lepjenek meg benneteket. Én nem tudok meghatottság nélkül beszélni erről a tettről – köszönte meg az ajándékokat Buzási István.

Mindenkinek jutott ajándék Fotó: Pintér László

Jelenleg 11 család tartózkodik a várpalotai Családok Átmeneti Otthonában, ez közel negyven főt jelent. Közöttük került kiosztásra az adomány. Az élelmiszercsomagok tartalmaztak édességet, lisztet, cukrot, konzerveket. Játékokból is nagyon színes volt a paletta, amelyeket a gyerekek kitörő örömmel fogadtak.

–Nagyon bízom benne, hogy ez a kapcsolat a honvédséggel megmarad, és ez valaminek a kezdete lesz, nem pedig egy egyszeri alkalom – fejezte reményét Nagy Erika a Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthona és Krízis Központ vezetője.

Vokla János ezredes köszönti az otthon lakóit Fotó: Pintér László

Az intézményben, mint egy nagycsalád, úgy várják a karácsonyt. A lakók bevonásával bejgliket és süteményeket sütnek. A gyerekek a szentestére karácsonyi műsorral készülnek, és lesznek meghívott vendégeik is. Ezen a napon az otthon, ebédre vendégül látja a lakóit. Lesz közös karácsonyfa, édesség és szaloncukor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!