Hírek

2017.05.06. 11:46

Bogarasok a Balaton-felvidéken

Tapolca - A város nevezetességeivel is megismerkedtek a Volkswagent kedvelők társaságának lelkes tagjai, akik veterán Volkswagen gépkocsikkal, nagyrészt bogárhátúakkal túráztak szombaton Sümegtől a Szent György-hegyig.

Tóth B. Zsuzsa

A több, mint egy tucatnyi, gyönyörűen felújított és szépen karbantartott bogárhátú egy T2-es mikrobusz és egy 1974-es Variant társaságában kígyózott a vidéken, kényelmes tempóban és nagy feltűnést keltve. A baráti kör nyugat-balatoni, nyugat-dunántúli és sárvári tagjai egy vidám napot töltöttek együtt autózva és az érintett települések nevezetességeivel ismerkedve. Amint azt a túra szervezője, Nagy Zoltán elmondta, hazánkban több klub ápolja aktívan a bogarasok emlékét, a nyugat-dunántúli csoport tagjai részben maguk újítják fel és sok esetben napi használatra vásárolják a matuzsálemeket.

A bogarasok néhány a héttérben álló Nagy Zoltán, „Kapitány" Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Amennyiben pedig valami miatt megválnának kedvencüktől, később úgy megbánják a dolgot, hogy képesek egyszerre több bogárhátút is felvásárolni. A csoport tagjai évente többször is találkoznak Zoltánnál, Gyenesdiáson, gyakran kirándulnak együtt és az interneten tartják a kapcsolatot. Minden év augusztusában VW Bogaras Nyárbúcsúztatót tartanak Gyenesdiáson, az idei nyárra is terveznek hasonló összejövetelt, az ősz folyamán pedig az Őrséget látogatják meg. Tréfásan vallják, hogy szeretik a bogarat, mert sokszor csökönyös, mint a szamár, mégis megbízható. Nőiesen formatervezett, szép idomokkal bíró gépkocsi.

A szombati túra keretében Sümeget látogatták meg, majd Tapolcán pihentek, ahonnan a Hegyestűre gurultak fel és a Káli-medence Kőtengerét is megnézték. Badacsonyból Szigligetre indultak, a várlátogatás után a napot a Szent György-hegyen pincelátogatással zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!