Hírek

2017.07.09. 13:05

Biztonságban két keréken is - Motoros nap Ajkán

AJKA - A magyar bajnokságot vezető Somogyi Péter beszélt motoros pályafutásáról az Ajkai Motorosok Egyesülete által szervezett programon július 8-án.

Tisler Anna

A sportcentrum parkolójában motorok bemutatója, kaszkadőrműsor, ügyességi verseny és előadások várták a motorosokat és az érdeklődőket. Az egy éve alakult, ma már csaknem másfélszáz tagot számláló civil szervezet a rendezvénnyel a biztonságos közlekedésre is fel kívánta hívni a figyelmet.

A motorosok délelőtt túrára indultak Ajkáról Pápára és vissza. Délután Ferenczi Péter baleseti helyszínelő előadásában elmondta, hogy a motorosoknál a legfontosabb látni és látszani. Célszerű a járműre macskaszemet, fényvisszaverő csíkokat tenni, azok ugyanis jelentősen javítják a láthatóságot.

Somogyi Péter (balra) mutatta be járművét és beszélt a pályafutásáról a motoros nap résztvevőinek
Fotó: Tisler Anna

A védőruhát mindig, a rövidebb és a városon belüli utakra és célszerű felvenni, ugyanis bármikor történhet baleset. Az előzésnél figyelembe kell venni minden körülményt. A mai motorok már nagy sebességre képesek, kis felületük miatt nehezebben vehetik észre azokat az autósok, és a rajtuk ülők testét nem védi zárt kocsiszekrény.

A délután folyamán volt védőruha-bemutató és ügyességi verseny, melynek feladatait rendőr motorosok mutatták be. Pad Ferenc elnöktől megtudtuk, Ajkán népszerű a motorozás, az egyesület létszáma folyamatosan növekszik. A programon sok hölgy is részt vett, ők is egyre inkább szeretik a benzingőzt.

A Motoros nap felvonulása a városban

Ajka - Motoros napot rendeztek a július 8-án a sportcentrum parkolójában. Az Ajkai Motorosok Egyesülete fél tíztől együtt gurult az MZ klubbal a Bakony Túrán. Délután motoros felvonulásra indulnak a városba, majd motorszépségversenyt és kiállítást rendeztek és átadták a csillagtúra díjait.

Bemutatták a motorok technikai fejlődését, a rendőrség szakemberei a biztonságos motorozás szabályait ismertették. A divat- és biztonsági bemutató után ügyességi versenyt rendeztek, majd bemutatkozott Somogyi Péter ajkai motorversenyző. Az eredményhirdetések és jutalommotorozások után motoros kaszkadőr bemutatóval zárult a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!