Hírek

2017.06.20. 15:55

Biztonságban a nyári szünidő alatt is

BALATONALMÁDI Közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési előadáson kaptak hasznos tanácsokat a nyári szünetre a Vörösberényi Általános Iskola diákjai a napokban.

Marton Attila

Az intézménybe járó tanulóknak Balogh Csaba, a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület elnöke tartott előadást. A szervezet tagjai mintegy másfél évtizede segítik és biztosítják a diákok reggeli átkelését az iskola melletti zebránál, a nyári szünet előtti baleset-megelőzési tanácsadást öt éve szervezik meg.

A mostani előadáson az elnök felhívta a diákok figyelmét arra, hogy a vizes világbajnokság miatt július közepétől a szokásos nyári forgalomnövekedésen túl további több ezer autós halad át a településen, ezért különösen fontos a közlekedési szabályok betartása. Balogh Csaba arról is beszélt, mire kell odafigyelniük a gyerekeknek a gyalogos közlekedésben, például hogyan kell szabályosan használniuk a gyalogátkelőket.

Balogh Csaba a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos tudnivalókra hívta fel a diákok figyelmét Fotó: Stiger Ádám

A kerékpározás kapcsán kitért arra is, hogy a sisak használata ugyan nem kötelező, de egy baleset esetén életet menthet. Az egyesület elnöke emellett a strandolás szabályaira és az éjszakai élet veszélyeire is felhívta a diákok figyelmét, valamint elmagyarázta nekik a segélyhívó szám használatát.

Balogh Csaba lapunknak elmondta, tapasztalata szerint a kockázatok csökkenthetők, ha a gyermek és a szülő között őszinte, baráti a viszony, és a csemeték mindig tájékoztatják szüleiket, merre járnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!