Hírek

2017.06.19. 17:55

Biciklitúra és balesetmegelőzés a Káli-medence Kerékpártúrán

KÉKKÚT Nyolcadszor rendezte meg a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Theodora Alapítványa és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség a Káli-medence Kerékpártúrát.

Tóth B. Zsuzsa

A közlekedési és baleset-megelőzési programmal színesített rendezvényen idén is több mint százan szálltak nyeregbe, hogy együtt kerékpározzanak végig a festői szépségű útvonalon. A hagyományos nyár eleji biciklitúrán a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kerékpár szakágának versenyzői, a Révfülöpi Általános Iskola igazgatója és tanulói, a Tapolcai Mentőállomás vezetője és kollégái, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. munkatársai, valamint a Káli-medencében élők közül többen vettek részt. A túra fő célja volt, hogy a tolerancia jegyében ép és sérült fiatalok együtt mozogjanak, miközben egymást és a környezetüket is megismerhetik.

Idén először a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági vetélkedővel és kutyás bemutatóval várta a résztvevőket, akik ezután együtt vágtak neki a Káli-medence legszebb településeit érintő 30 kilométeres útnak. Ahogyan az elmúlt években, úgy idén sem hirdettek győztest, hiszen a részvétel és a közös sportolás öröme állt a középpontban.

- Örömmel tölt el, hogy évről évre ilyen sok lelkes kerékpáros jelentkezik a szövetséggel közösen megszervezett kerékpártúránkra. Kiemelkedően fontos számunkra, hogy teret adjunk ép és sérült emberek közös kikapcsolódásának, valamint népszerűsítsük az aktív, sportos életmódot - mondta Szabó Balázs, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. vállalati kapcsolatok igazgatója és a Theodora Alapítvány kuratóriumának elnöke a túra előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!