Hírek

2015.07.31. 16:57

Bettina örül az Anna-bál szépe címnek, de nem életcélja, hogy szépségversenyekre járjon

Nem életcélja, hogy szépségversenyekre járjon, komoly hivatalnoknak készül az Anna-bál szépe. Azt pedig, hogy a jó csajok mindig együtt lógnak, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyik legjobb barátnője nem más, mint a bál tavalyi nyertese.

Prevics Éva

Boór Bettina 18 éves balatonfüredi lány az idei, 190. Anna-bál szépe. Egy helyi cukrászdában találkoztunk vele egy héttel a bál után. Az elképzelés az volt, hogy két fotót illesztünk a cikkhez, egyiken Bettina királynői fényében ragyog, másikon pedig mint hétköznapi lány mutatkozik. Amikor azonban megláttuk, hamar kiderült, hogy utcai megjelenése sem éppen átlagos. A magas, karcsú, kerek szemű, barna lány báli smink nélkül is feltűnő.

(Fotó: Stiger Ádám)

Bettina tősgyökeres füredi családból származik, egy bátyja és egy húga van, utóbbiról azt mondja, szeretné, ha a most 14 éves lány is részt venne majd az Anna-bálon. Bettina a Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskolába jár négyosztályos gimnáziumba, angol–német nyelven tanul. Jövőre végez. Örül, hogy elnyerte az Anna-bál szépe címet, mindenre nyitott, de nem életcélja, hogy szépségversenyekre járjon és a külsejével érvényesüljön – meséli.

Komoly tervei vannak a jövőt illetően, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre szeretne felvételt nyerni, és a nemzetközi vagy az általános közigazgatásban akar elhelyezkedni. Őszinte kitárulkozással mondja, őt mindig vonzotta a hivatali munka, szívesen képzeli el magát egy irodában, papírok között.

Bettina az Anna-bálra a város meghívására érkezett. A 18 éves füredi lányokat ugyanis minden évben invitálja a rangos programra a település. Ez azt is jelenti, hogy ők ingyenesen vehetnek részt az egyébként borsos jegyárakkal meghirdetett rendezvényen.

– Ez nem egy buli, hanem egy komoly és szép bál volt – állítja határozottan, utalva arra, hogy egészen más élményt kapott itt, mint az eddigi könnyedebb szórakozóhelyeken, ahová járt.

Azt mondja: szülei mindig nagyon szerették volna, hogy elmenjen az Anna-bálra. Úgy érzi, volt némi elvárás is vele szemben, hiszen ismerősök is mindig azt kérdezgették a családtól, hogy „Anna-bálra ment már a kislány? Menni fog majd? Neki muszáj lenne mennie...” Így mindenki biztosra vette, hogy ha egyszer odajut, akkor szép eredménnyel távozik. Igaz, erről ő nem volt teljesen meggyőződve. Persze az, hogy barátnője, Sulák Martina lett a tavalyi Anna-bál szépe, adott némi biztatást számára. Martinával egy iskolába jártak, mindketten a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola tanulói voltak, és nemcsak Anna-bál szépei, hanem korábban iskola szépei is voltak ott egy év eltéréssel.

Boór Bettina örül, hogy elnyerte az Anna-bál szépe címet, mindenre nyitott, de nem életcélja, hogy szépségversenyekre járjon és a külsejével érvényesüljön ((Fotó: Stiger Ádám)

Az idei Anna-bál szépe azt mondja: kislánykora óta követte a füredi bál eseményeit, legtöbbször a helyszínen. Általában ugyanis volt valaki, akinek drukkolhatott, egy barát, rokon vagy ismerős. Ilyenkor mindig megálmodta, hogy ha egyszer ő vonulhat majd be ünnepi ruhában a bálba, hogyan fog kinézni.

Idén már januárban elkezdett készülni az eseményre, aztán az érettségire való tanulás miatt végül a legtöbb dolog az utolsó pillanatra maradt. Ruháját – ami szerinte nagyban hozzásegítette a győzelemhez – két hét alatt találta meg Budapesten. – Rengeteg szalonban voltam, de amikor megláttam azt a ruhát, tudtam, hogy az lesz az igazi – mondta.

A bálra végül kézilabdázó párja kísérte el, aminek nagyon örült, mert egy héttel előtte még nem volt kísérője. Barátja azonban lesérült, így nem tudott elutazni sporttársaival külföldre. Bettina azt meséli, hogy a fiú szintén komolyan vette a bált, szorgalmasan tanult keringőzni, és elegáns frakkban jelent meg az eseményen. Mindeközben szülei kívülről követték nyomon az eseményeket, roppantul izgultak, és persze amikor meghallották lányuk nevét a bál szépének kihirdetésekor, nagyon büszkék voltak rá.

Bettina szabadidejét családjával, párjával és barátaival tölti a legszívesebben. Nyara diákmunkával telik, de augusztusban azért egy nyaralást is tervez párjával.

 

Visszafogott szépségverseny

Kétszer voltam Anna-bálon, mindkétszer újságíróként. Igaz, 18 évesen balatonfüredi lányként én is kaptam meghívást a várostól a neves eseményre, de valahogy engem sosem vonzott ez a fajta megjelenés. Mindenesetre megértettem azokat a fiatal hölgyeket, akiknek minden álmuk az volt, hogy eljussanak a rendezvényre. Tapasztalatom szerint egyébként ez elsősorban nem a füredi lányokra jellemző, sokkal inkább a távolabbról érkezők lelkesedése hatalmas. Amikor aztán fiatal felnőttként eljutottam az eseményre, az volt az érzésem, hogy ez nem is igazán bál, hanem inkább szépségverseny. Nekem ugyanis nagyon úgy tűnt, hogy az este nem a közös szórakozásról, a fellépőkről, a mulatozásról szól, mint sok más bálban, ahova volt szerencsém eljutni, hanem kizárólag a lányok vonulásáról, bemutatkozásáról. A szépségversenyek között azonban véleményem szerint az egyik legkíméletesebb az Anna-bál. Itt nem kilókat és centiket néznek a zsűritagok, egyszerűen a megjelenés, a kisugárzás a lényeg. Az, hogy egy lány mennyire bájos. Aztán, hogy abban az évben épp ki a legszebb, a pontos paraméterek meghatározása híján szintén szerencse kérdése. Emlékszem, amikor én voltam 18, épp az egyik osztálytársnőm, Csima Petra lett a bálkirálynő. Aztán néhány éve mindenki biztosra vette volna, hogy az egyébként is modellként dolgozó Borkai Petra, a győri polgármester lánya lesz a befutó, de szerencsétlenségére épp abban az évben vett jegyet a bálra a szépségversenyekben járatos Kocsis Korinna is, akiről még a nők sem tudták levenni a szemüket, így nem volt meglepő, hogy ő lett az est királynője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!