Hírek

2017.01.12. 13:52

Beszakadt egy fiú alatt a jég: kimentette egy balatonalmádi férfi

Beszakadt a jég egy fiú alatt Balatonfűzfőnél, a Tobruki strandon, a minap. Egy balatonalmádi fiatalember húzta ki a jeges vízből, tudtuk meg olvasóinktól.

Kovács Erika

Az életmentést látta Iglai Pál, Végh József és Végh Sándor, akik a Tobruki strandnál érdeklődésünkre elmondták: a fiú távol a parttól járt már január 8-án, amikor az erős szél megtörte a jeget a tavon, és azon a részen, ahol ő korcsolyázott, már bizonyosan mindössze két-három centiméteres lehetett a jég vastagsága.

A három férfi beszélt arról is, hogy a fiatalember, aki meglátta az elsüllyedt fiút, azonnal kihúzta a jeges vízből, aztán a parton autóba tették és elvitték.

Iglai Pál, Végh József és Végh Sándor látta, amint egy fiatalember kimentett egy fiút a jeges vízből Balatonfűzfőnél

A mentést a balatonfűzfői Szanyi Szilvia is közzé tette a közösségi oldalon, aki „Életmentő emlékérmet” javasolt a fiatalembernek a balatonalmádi polgármesternél. Hozzátette, célszerű lenne, ha minden strandon elhelyeznének el egy létrát kötéllel, hogy adott esetben mielőbb kimentsék azt, aki bajba jut a jégen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!