Hírek

2017.05.04. 10:43

Ifjú polgárokat köszöntöttek Berhidán

Berhida – Egy város életében fontos, hogy az ott élőkre korosztályonként figyeljünk oda – mondta el Pergő Margit polgármester csütörtök délelőtt a peremartoni Petőfi Művelődési Házban, ahol a tavalyi évben született gyermekeket és édesanyjukat köszöntötték.

Leitner Vera

–  Berhida hagyományt kíván teremteni azzal, hogy a város részéről évről az önkormányzat képviselői évre felköszöntik az édesanyákat és az elmúlt év újszülöttjeit – mondta el Gerőfiné Mészáros Anita, a Berhidai Kultúrház és Könyvtár munkatársa, aki hozzátette, a tavalyi év során hatvanöt kisgyermek született a településen.

Pergő Margit polgármester elmondta, elengedhetetlen egy település számára, hogy valamennyi ott élő korosztály külön-külön is megkapja a neki járó figyelmet.

– Mi itt Berhidán gondoskodó, óvó figyelemmel igyekszünk ezt megtenni, s ügyelve a legkisebbekre is törekszünk rá, hogy a gyerekek megfelelő bölcsődei, óvodai, iskolai ellátást kapjanak.

A Pereszke színjátszó csoport előadását követően a tavalyi évben született apróságok ifjú berhidai polgárrá fogadásuk alkalmából emléklapot és előkét kaptak, míg az édesanyák virágot vehettek át a polgármesterasszonytól és Nyírő István alpolgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!