Hírek

2017.01.08. 14:38

Bennégett egy ember egy városlődi házban

Városlőd - Olvasói információnk szerint a tűzoltók egy összeégett holttestet találtak egy házban Városlődön. A rendőrség vizsgálja a haláleset körülményeit.

Kovács Erika

- Ajtónyitáshoz riasztották az ajkai tűzoltókat  egy háznál vasárnap délután Városlődön - erősítette meg értesülésünket Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő, aki a tragédiát érintő kérdésünket nem kommentálta.

Hozzátette, amikor a tűzoltók kiérkeztek, már csak kisebb füst volt a házban, tűz már nem égett,  a felderítésen kiderült, kisebb tűz volt a kandalló előtt. A tűz okait tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens elmondta, az Ajkai Rendőrkapitányág közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Csetényi István polgármester elmondta, nem talál szavakat a történtekre, nagyon sajnálja a 80 év körüli, idős bácsit, aki tudomása szerint a kályhánál megégett. Az idős ember részt vett a település életében, aktív tagja volt a nyugdíjas klubnak. A polgármester utalt rá, a szomszédok figyelemmel kísérték az életét, Csetényi István tudomása szerint vasárnap is ebédet akartak vinni neki, amikor nem tudtak bemenni hozzá, ekkor hívhatták a tűzoltókat.

- Nem hiszem el, hogy nincs többé a bácsi! Hogy ezentúl mindig sötét lesz a házában, amit nagy szeretettel figyeltük évek óta, ezzel fogadtak könnyezve a szomszédok Városlődön. Pauer Magdolna és Támton Imréné elmondták, különféle jeleket beszélek meg szeretett idős szomszédjukkal, amelyekről ők tudták, hogy minden rendben van a bácsi körül, akit nagy szeretettel látogattak, vittek neki ennivalót, süteményt.

– Drága szomszédunkat, aki nehezen tudott járni, önkormányzati gondozó is látogatta, de hétvégén szívesen vittünk neki ebédet, mert a lánya külföldön dolgozik, mondja Pauer Magdolna, majd így folytatta: vasárnap délben itt vitt neki ebédet, de hiba kopogott az ablakon. Az asszony azonnal szólt szomszédjának, Támton Imrénének, mire mindketten együtt mentek át az idős emberhez, és létrát is vittek magukkal, hogy belássanak a házba.

Pauer Magdolna (jobbról) és Támton Imréné, az idős ember szomszédai vették észre a tragédiát vasárnap Városlődön Fotó: Kovács Erika

- Az első ablakon nem láttam semmit, a hátsó ablakon viszont megláttam, hogy a földön feküdt szegény, sírdogál Pauer Magdolna még mindig a történtek hatása alatt.

– Soha nem fogom elfelejteni a látványt, ez a kedves, szorgalmas és jó ember nem ezt érdemelte a sorstól! - jegyzi meg keserűen az asszony.  Támtonné azonnal szólt a mentőknek, rendőrségnek, akik pecek múltán a helyszínre értek, majd jöttek a tűoltók is. Az asszonyok beszéltek arról is, hogy az idős ember nagyon szerette az állatokat, szeretett kiskutyája, három cicája ott őrizte holtában is, nem mozdultak el mellőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!