Hírek

2017.03.25. 21:55

Belekóstoltak a termelői életbe a tapolcai gimnazisták

Az Egészséges Tapolca, egészséges gazdaság projekt nyitó napján a termelői életbe belekóstoló helyi gimnazisták az összes általuk kitalált és készített terméküket eladták néhány óra alatt a felújított piacon.

Tóth B. Zsuzsa

A Batsányi gimnázium diákjai az előzetes tréningeken szakértőktől tudták meg, hogyan készül egy-egy termék, milyen módon árusíthatják azt. Majd a termékeket maguk találták ki és önállóan kerestek termelőt a kivitelezéshez.

A diákok által készített termékek nagy sikert arattak a piacon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A fiatalok több mint egy hónapig készültek a versenyre. A piac vásárlói pénteken aztán megismerkedhettek a gimnázium diákjainak kézműves munkáival a standoknál, a kóstolóknak is köszönhetően. Az egyik csapat csokoládékülönlegességet készített, míg a másik százszázalékos gyümölcslevet, de akadtak különféle sajtkreációk, zöldségcsipszek, bor mellé kínált almafalatok, mézeskalácsok és levendulás, rózsás fürdőbombák is. Az alapanyagokat a termelők biztosították, de a készítésbe a fiatalok is bekapcsolódtak. Csakis helyi, természetes alapanyagokat használtak fel. A standokat a rengeteg érdeklődő és vásárló mellett a norvég projekt partnerképviselői szintén meglátogatták és nagy elégedettséggel szóltak a fiatalok szorgalmáról. A zsűri az első helyezettnek járó jutalmat a gyümölcsleveket készítő csapatnak adta. A második helyezett a fürdőgolyókat készítő lányok csoportja lett, harmadik helyre az egészséges csipszet sütők kerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!