Hírek

2016.09.20. 20:15

Bekötötték a fejét

Veszprém - Rokonok, barátok, ismerősök előtt a megyeházán mondta ki a boldogító igent Talabér Márta és férje, Gianfranco Campanari.

Balla Emőke

Várpalota polgármestere két évvel ezelőtt ismerkedett meg jövendőbelijével.

Gianfranco Campanari 2014 októberében érkezett Várpalotára, Sant Elpidio a Mare polgármesterével együtt, a két település testvérvárosi szerződésének megkötését készítették elő. A férj szeret Magyarországon lenni, jól érzi itt magát, jövőbeni életét itt tervezi. Kisiparos-tevékenységet folytat, kézzel készített cipőket, mokasszinokat gyárt.

Talabér Márta olasz férje magyarul mondta ki az igent
Fotó: Nagy Lajos

Talabér Mártát és Gian-franco Campanarit Porga Gyula adta össze a megyeházán. A szertartás magyar és olasz nyelvű volt, az olasz férj magyarul mondta ki az igent feleségének. Veszprém polgármestere úgy fogalmazott: ez az igen kísérje végig kettejük életét. Ez az igen arról szól, hogy a szabadságom egy részét odaadom neki és az ő szabadságának egy részét elvehetem, mondta az ifjú párnak. Azt jelenti, hogy ő biztosan segít, ha bajba kerülök és életem végéig fogja a kezem.

Az esküvő után Campanari-Talabér Márta és Gianfranco Campanari a megyeháza erkélyéről integetett a Brusznyai-emlékműnél összesereglett násznépnek. Az egyházi szertartást a székesegyházban tartották.

Címkék#esküvő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!