Hírek

2017.07.17. 16:35

Bátran borozó turisták - Szezonális buszjárat a régió nevezetességei között

BADACSONYTOMAJ A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület 2009 óta működ- teti azt a turistabuszjáratot, amely naponta négy alkalommal közlekedik a Badacsony-régióban, hogy a vendégek kényelmesen járhassák a régió nevezetességeit, borospincéit.

Tóth B. Zsuzsa

A régiós buszjárat Badacsonyból, a Tourinform-iroda elől indul Szigligeten át a Szent György-hegyre, majd visszatér Badacsonyba, és onnét Badacsonytomajon, Káptalantótin át Salföldre, Kékkútra, majd Ábrahámhegyre érkezik, aztán indul vissza Badacsonyba. Az autóbusz július 14-e és augusztus 19-e között keddtől szombatig, naponta négy alkalommal közlekedik, hozzávetőlegesen két óra alatt járja be a fenti út- vonalat. Az első járat 10.45- kor indul Szigliget irányába, 11.44-kor pedig Salföld felé indulhatnak az utasok. A buszon idegenvezető fogadja és kalauzolja a vendégeket, aki bemutatja a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.

A turisták kihasználják a régiós buszjáratot
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A buszon és a badacsonyi Tourinform-irodában megváltható szakaszjegy, vonaljegy, napijegy és napi családi jegy mellett vásárolható úgynevezett mix túrajegy is, amely egyszerre jogosít utazásra és belépésre például a szigligeti várba, a badacsony-örsi Folly arborétumba, a lábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpontba vagy a badacsonyi múzeumokba. A régiós buszjárat indításával nem mindennapi összefogás valósult meg a térségben, ugyanis közel 50 támogató, az önkormányzatok, szolgáltatók, prog- ramgazdák együttes munkájával és támogatásával működik kezdettől fogva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!