Hírek

2017.02.04. 12:50

Csobbanás a lékben - Kihasználták a "strandidőt" Ábrahámhegyen

Ábrahámhegy - Nagy valószínűséggel az idei utolsó lehetőséget használták ki a lékfürdőzők szombaton a strandon.

Tóth B. Zsuzsa

Szepesi Gusztáv az Ábrahámhegyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka  ezen a télen már nem elégedett meg a szilveszteri balatoni fürdés szervezésével, a vastag jég láttán lékfürdésre hívta a legbátrabbakat.  Tíz-tizenöt vállalkozó szellemű fiatal és idősebb akadt, akik előzetes orvosi vizsgálat nélkül bemerészkedtek a néhány négyzetméteres lékmedencébe a strandon. Abban a néhány percben hét ágra sütött a nap, az ötletgazda szerint ez csak fokozta a jókedvüket, strandidő pedig véleménye szerint az év tizenkét hónapjában van a Balatonon.

Fotó: Pesthy Márton

– Az ötletet loptuk a skandinávoktól és az oroszoktól. Szokatlan ez a magyarok számára, de nagyon egészséges, megmozgatja a hajszálereket az orvosok szerint is - mondta az egyébként vidámságáról, bevállalósságáról is ismert Szepesi Gusztáv.   Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei Közgyűlés alelnöke maga is csobbant volna, ha nem lenne náthás éppen.

– A szilveszteri fürdéseken is itt voltam, megmártóztam, remek programnak tartom ezeket a téli balatoni eseményeket. Kell minden településnek egy hasonló saját rendezvény, amellyel növelik a hely vonzerejét Kell az attrakció, az emberek szívesen részt vesznek ilyesmin. Az átcsúszáson is ott voltam, igaz, nem korcsolyáztam, régen volt már a lábamon, talán újra meg kellene próbálkozni vele.  Remélem, jövőre  nem maradok le a lékfürdésről, sőt, lehet, hogy a szigligeti újévi strandolással is megpróbálkozom - mondta Fenyvesi Zoltán.

Farkas Mihályné a maga 73 évével itt is a legidősebb téli fürdőző volt, ahogy a tapolcai szilveszteri és a szigligeti újévi csobbanásokon.  Szerinte ez a fürdés jobb, mint a szigligeti ahol már túl sokan vannak. Az etyeki fiatal pár, Máté Barbara és Kovács Tibor Badacsonyban pihent pár napot, ott szereztek tudomást a lékfürdésről és eljöttek kipróbálni.

– Hazafelé tartunk, de gondoltuk, ebből nem maradunk ki. Olyan spontán volt az egész, hogy  törülközőt se hoztunk. Sosem fürödtünk még télen a tóban    - mondták vidáman. A fürdőzők némelyike sakkozott a vízben, aztán egy kis pálinkával melegítettek csobbanás után. Sokan másodszor, harmadszor  is megmártóztak a derékig érő vízben, miután pár perc alatt megmelegedtek a fűtött sátorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!