Hírek

2017.07.09. 09:59

"Bátor Harcosok" közös gyakorlata Gyulafirátóton

Gyulafirátót - Hivatalosan is megkezdődött a Brave Warrior 2017 hadgyakorlat nyolc nemzet katonáinak és technikai eszközeinek részvételével.

Balogh Ákos

A vasúti és közúti technikai átcsoportosításokat követően, összeállt a magyarul Bátor Harcos elnevezésű, Visegrádi Együttműködés (V4) országainak kiemelt jelentőségű gyakorlata a Bakonyban.

Az összegyűlt magyar, lengyel, cseh, szlovák katonák kiegészülve az amerikai, brit, horvát illetve román fegyveres erők szárazföldi alegységeivel közösen fogadták Ruszin Romulusz dandártábornokot az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokát, aki az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának nevében is köszöntötte a gyakorlatozókat, egyben megnyitotta a többhetes eseményt.

A dandártábornok beszédében kiemelte: számos misszióban dolgoztak már együtt az itt is jelenlévő nemzetek, ezért a gyakorlat kiválóan alkalmas arra, hogy felfrissüljenek a közösen alkalmazott harcászati módszerek.

Ruszin Romulusz ezen túl sikeres gyakorlatozást, közös szakmai munkát és kellemes időtöltést kívánt a katonáknak.

A közel háromezer katonát és több száz technikai eszközt felvonultató gyakorlat célja egyébként, hogy demonstrálja a regionális és a szövetséges katonai erők együttműködését, fejlesszék azt, illetve felkészüljenek a katonák a hibrid hadviselés során várható feladatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!