Hírek

2016.08.31. 13:34

Bántalmazta a kutyát

Az Ajkai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az egyik Devecser-környéki faluban élő, 49 éves férfival szemben.

Napló-információ

Az Ajkai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az egyik Devecser-környéki faluban élő, 49 éves férfival szemben, aki 2016 májusában baltával bántalmazta szomszédjának kutyáját, miután az állat a vádlott telkére átment, közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

A férfi a délutáni órákban vette észre az egy év körüli keverék kutyát, miközben az az elkövető lakóházához tartozó fatárolóba ment. A vádlott emiatt dühös lett, s annak érdekében, hogy az állatot bántalmazza, egy baltát vett magához, s azzal a kutyára támadt.

A bántalmazás során négy alkalommal ütött az állatra, melynek hátrészén 5 cm-es vágott, valamint zúzódásos sérülés keletkezett. Az elkövető magatartása alkalmas volt arra, hogy a kutya maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!