Hírek

2017.07.13. 16:11

Balogh Miklós körzeti megbízott két héten belül két alkalommal is oltott tüzet

Nem voltam szolgálatban, amikor megláttam, hogy ég egy mozdony a balatonkenesei állomáson, amit azonnal oltani kezdtem és hívtam a tűzoltókat is, idézte fel a közelmúlt egyik eseményét Balogh Miklós címzetes rendőr törzszászlós, a Balatonkenesei Rendőrörs körzeti megbízottja.

Kovács Erika

- Azonnal megálltam autómmal és rohantam a mozdonyhoz, ahol legelőször is kiáltottam az embereknek, hogy mindenki mielőbb szálljon le, folytatta a július 6-án történteket Balogh Miklós. A körzeti megbízott nem tétovázott,  a vonaton levő porral oltókkal azonnal megkezdte az oltást.

Mint mondta, csak később tudta meg, hogy legalább 250 ember tartózkodott a  Budapestről Tapolcára közlekedő személyvonaton. Közben azt is javasolta, hogy kapcsolják le a szerelvény végéről a  kerékpárokat szállító kocsit, nehogy a biciklik is elégjenek, ha úgy alakul. A rendőr természetesen megvárta a tűzoltókat, akik eloltották a lángokat.

Balogh Miklósnak nem ez volt az első története, ami tűzzel kapcsolatos. Elmesélte, hogy idén, június végén szolgálatban volt, amikor egyszer csak füstöt vett észre Balatonkenesén egy háznál. Azonnal átugrott a kerítésen, kiáltott a háziaknak, hogy mi történt, mert valószínűleg nem vették még észre a tüzet.

Közben az udvaron meglátott egy több száz literes hordót teli vízzel, amiből vödrökkel locsolta a vizet a már égő épületre. Percek teltek el, de mindez örökkévalóságnak tűnt, vélekedett. A balatonkenesei rendőr  csak akkor nyugodott meg, amikor látta, mindenki épségben kijutott a házból és közben megérkeztek a tűzoltók is.

Balogh Miklós azt mondta, azt külön megtisztelőnek tekinti, hogy "tűzoltói" munkáját, és ahogy az átadáson elhangzott, életek és értékek megmentését tárgyjutalommal köszönte meg Dányi Béla dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Balogh Miklós körzeti megbízott két héten belül két alkalommal is oltott tüzet, ezzel életet, értéket mentett

Kérdésünkre a rendőr azt mondta, természetesen ismét így tenne adott esetben, de reméli, nem lesz arra szükség, hogy tüzet kelljen oltania.

A Máv. Zrt. kommunikációs igazgatósága megkeresésünkre közölte,  Balatonkenese állomáson Déli pályaudvarról Tapolcára közlekedő Tekergő gyorsvonat mozdonya kigyulladt az indulás után. A járat még az állomás területén megállt, ezt követően az utasok és a vonat személyzete is biztonságban elhagyta a szerelvényt.

A tűzoltóság szakemberei a tüzet eloltották, annak keletkezési okát még vizsgálják. Az eset miatt pályakizárásra nem volt szükség, más vonatoknál nem nőtt meg a menetidő a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vasútvonalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!