Hírek

2016.10.24. 16:28

Baleset a vonaton: vádemelés lett a vége

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt emelt vádat egy motorvonat vezetőjével szemben, aki 2016 áprilisában a szerelvénnyel a veszprémi vasútállomásra érve a vágány végén lévő ütközőbaknak nekiment, s ennek következtében az egyik utas zúzódásos sérülést szenvedett, közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Napló-információ

A 33 éves férfi a váltókezelő által adott „Lassan" jelzés ellenére, figyelmetlensége miatt későn kezdte meg a szerelvény fékezését, s így az úgynevezett csonkavágány ütközőbakja előtt már nem tudott megállni. A baleset következtében az egyik utas nyolc napon belül gyógyuló, gerinczúzódásos sérülést szenvedett.

A vonat vezetője cselekményével megszegte az üzemeltető vasúttársaság szabályzatát, miszerint az ütközőbakban végződő vonatfogadó vágányra bejáró vonatok sebességét úgy kell szabályozni, hogy a vonatot az ütközőbak előtt biztonságosan és ütközésmentesen meg lehessen állítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!