Hírek

2017.04.02. 15:53

Újabb motoros baleset - mit lehet tenni?

Sümeg - Eddig tisztázatlan körülmények között lesodródott az útról és elesett egy motorkerékpáros Sümegen, a 84-es főút 24-es kilométerszelvényében vasárnap délután 17 óra és 17 óra 30 perc között.

Napló információ

Az eddigi adatok szerint a balesetben a motorkerékpár vezetője megsérült - mondta el Orosz Katalin rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A motorosok között sokan csak szabadidejükben veszik elő járműveiket, de még a gyakorlott motorkerékpárosoknak is fontos, hogy a téli időszakot követően megfelelően készítsék fel járműveiket és magukat is, mielőtt a forgalomban részt vesznek, hívta fel a figyelmet a szóvivő.

Ellenőrizzék a gumiabroncsokat, az akkumulátort, a világító eszközöket, a gyertyát és a láncfeszességet (ha láncmeghajtású a jármű)! Elengedhetetlen a kormány és a fékek megfelelő működésének ellenőrzése is, mivel vezetés közben számítani kell arra, hogy bármikor hirtelen kell fékezni.  A motorkerékpárt vezetők készítsék fel önmagukat is a motorozásra, ugyanis a több hónapos kihagyás után még a rutinos motorosok járműkezelésében is hiányosságok merülhetnek fel, emellett tompulhatnak a reflexeik is!

Ajánlott megfelelő védőruházat, különösen a bukósisak viselése, ami egy esetleges baleset során megakadályozhatja a sérülést. Motorral mindig úgy kövessék az autóst, hogy lássák a vezető arcát a tükörben. Így biztosak lehetnek abba, hogy a tükörbe nézve a gépkocsivezető is látja önöket! Minden esetben a KRESZ szabályok betartásával, óvatosan és körültekintően vezessenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!