Hírek

2017.04.13. 14:42

Baleset-megelőzési foglalkozás a II. Roma nemzetiségi napon Monostorapátiban

Monostorapáti – A tapolcai rendőrök bűn- és baleset-megelőzési játékos előadást tartottak Monostorapátiban.

Napló-információ

A rendőrség a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal közösen a II. Roma nemzetiségi nap keretében április 11-én délelőtt bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat tartott a Monostorapáti és Kapolcs települések roma származású gyermekei részére –  tájékoztatott Kucsera Katalin rendőr zászlós, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Fotó: VMRFK

A nagyobb gyermekek egy játékos és interaktív közlekedésbiztonsági vetélkedőn vettek részt, melynek során a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait csokorba szedő KRESZ-tesztet töltöttek ki, míg a kisebbek baleset-megelőzési rajzokat készítettek.

Fotó: VMRFK

A gyerekek meghallgathattak egy, az internet veszélyeire figyelmeztető bűnmegelőzési előadást és megtekintették a fogdát, valamint az előállító helyiségeket.

Fotó: VMRFK

A program zárásaként következett a közlekedésbiztonsági vetélkedő eredményhirdetése. Minden kisgyermek az oklevél mellé láthatóságot elősegítő, baleset-megelőzési tárgyakat kapott ajándékként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!