Hírek

2017.02.28. 20:25

Változatos vele a tanulás - A gyerekeket is motiválja a tanulásban a digitális tábla

Balatonfűzfő - Közadakozásból két új okostáblát vásárolt az Irinyi iskola, így valamennyi alsó tagozatos osztályban a legmodernebb technikát használják a tanításhoz.

Marton Attila

Az elmúlt években történt fejlesztéseknek köszönhetően idén év elejéig négy teremben volt okostábla az alsó tagozaton, a beszerzés után már mind a hat teremben rendelkezésre áll ez a technológia, mondta Polyák István, a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. (Az eszközt egy szoftver kapcsolja össze számítógéppel és projektorral, úgy, hogy annak vezérlése a tábláról lehetséges: vagyis a táblát monitorként használhatják a pedagógusok és a diákok, a rajta megjelenő elemeket speciális tollal vagy kézzel mozgathatják.)

Fejes Milán, Hári Regina és Máhl Laura figyeli, ahogyan Boros Bocskay Helga használja az okostáblát

A két táblát 800 ezer forintért vásárolták, a szülői munkaközösség mellett az iskola alapítványa, a balatonfűzfői önkormányzat és két helyi vállalkozás támogatásával. Novemberben és decemberben gyűjtötték össze a táblák megvásárlásához szükséges forrást, majd január elején helyezték üzembe az eszközöket. Az okostáblákat az alsó tagozaton matematika, magyar nyelv és irodalom, valamint a környezetismeret mellett a művészeti oktatásban is használják az iskolában. Az igazgató hangsúlyozta, izgalmasabbá, színesebbé és érdekesebbé teszi az oktatást a tanulóknak, és hozzájárul ahhoz, hogy a diákokat még jobban motiválja a tanulásra. A prémium minőségű táblákat teljes felszereléssel és szoftverrel vásárolták meg, a pedagógusoknak az általuk kezelt iskolai laptopokkal elég rácsatlakozniuk a projektorra, és már használhatják is az eszközt.

A gyerekeket motiválja a tanulásban az új eszköz, az órákat színesebbé és érdekesebbé teszi az új technológia. A második osztályos Pach Dóra old meg egy feladatot a táblánál Fotó: Pesthy Márton

Az iskola korábban több pályázaton is sikeresen szerepelt, ennek köszönhetően az iskola felső tagozatos osztályai által használt termek mintegy nyolcvan százaléka is felszerelt már digitális táblával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!